Titov sin Aleksandar desetljećima se nelegalno koristi zemljištem i nekretninama u Samoboru!

screenshot

Ministarstvo državne imovine tražit će da se plati naknada za korištenje nekretnina u posljednjih pet godina, za što nije nastupila zastara

Državnim se nekretninama u Samoboru, Titovom vilom i zemljištem od 35 tisuća četvornih metara s voćnjacima i vinogradima već se desetljećima koristi Aleksandar Broz, sin Josipa Broza Tita.

Kako piše HRT, Aleksandar Broz nema pravnog uporišta za korištenje tog posjeda jer je od travnja 1998. on u državnom vlasništvu.

Iako tvrdi da ga u posljednjih 20-ak godina nitko nije pozvao da tu nekretninu vrati državi, Državno je pravobraniteljstvo još 2000. godine pozvalo Aleksandra Broza da u roku od 30 dana preda državi sve nekretnine u Samoboru.

On to nije učinio, a u srpnju 2001. godine Račanova vlada te nekretnine daje na upravljanje predsjedniku. Tako je bilo punih 15 godina – sve do lani, kada su iz Ureda predsjednice nekretnine vraćene Uredu za upravljanje državnom imovinom koji je prerastao u Ministarstvo.

Ministarstvo državne imovine uputilo je poziv DORH-u da pokrene postupke za vraćanje u posjed nekretnine koju koristi bespravno gospodin Broz, ali i radi naplate protupravno stečene koristi”, izjavio je za HRT ministar državne imovine Goran Marić.



Prema prvoj procjeni, nekretnine su vrijedne oko milijun eura. Ministarstvo državne imovine tražit će da se plati naknada za korištenje nekretnina u posljednjih pet godina, za što nije nastupila zastara. Procjenjuje se da je riječ o oko milijun kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI