TKO IZ SDP-A VEĆ SADA PODMEĆE BERNARDIĆU? Zna se zašto ga opstruiraju

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Bivši premijer Zoran Milanović uskoro će se iščlaniti iz SDP-a, kako bi preuzeo predsjedničku funkciju, no njegova pobjeda na izborima osokolila je mladog šefa te stranke Davora Bernardića, da zaigra na sve ili ništa te da se upusti u bitku za premijera, o čemu razmišlja i mašta otkako je zaplivao političkim vodama. U SDP-u su uvjereni da je Milanovićeva pobjeda na izborima, bila svjevrsni vjetar u leđa za njihov povratak na vlast. ”Predsjednički izbori možda jesu personalizirani, Milanović je vodio i takvu kampanju, ali teško da bi bez stranačke pomoći i infrastrukture nagurao do više od milijun glasova. Mi sada imamo priliku vratiti se na vlast, očito je da smo se oporavili, a HDZ prolazi duboku krizu koja će se rastezati sve to parlamentarnih izbora”, prepričava naš sugovornik iz najveće oporbene stranke, priznajući da se i oni još moraju konsolidirati, budući da u Partiji postoji dio onih koji smatraju da Bernardić nije sposoban biti premijer te da naprosto nije kapacitet za tu dužnost.

”To su podmetanja, Bernardić je digao stranku, dobro je posložio tim za europske izbore, odlično se ponio na predsjedničkim izborima, ali neprestano mu pokušavaju pronaći slabosti, on je korektan, obrazovan dečko, koji je možda povremeno i djelovao kao politički naivac, ali rezultati pokazuju da nije tako naivan kao što se to čini. Bernardić priprema kvalitetan program, već sada formira tim i od tuda dolazi i razlog za nezadovoljstvo, i ta podmetanja iz naših redova, dio Milanovićevih kadrova rado bi se očešao za poneku fotelju, ali Bernardić ne misli na to pristati, njemu je ucjena i rušenja dosta, zašto bi popustio i predao se sad kad je došao na svoje”, pita se naš sugovornik, dodajući da će Bero dobro promisliti i o koaliciji.

”HSS i HSU su definitivno naši stabilni partneri, tome bih pridodao i Glas, sa IDS-om odnose još nismo definirali, ali vjerujem da tu ne bi trebalo biti većih problema, razmatramo i neke samostalne pojedince, koji su snažni u svojim županijama poput primjerice Matije Posavca,u svakom slučaju vjerujemo kako će naše zalaganje polučiti uspjeh”, zaključuje SDP-ovac.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI