TKO JE MLADI HDZ-ovac KOJI BRANI BAUKA I STAZIĆA? Sin uglednog diplomata kojem je i sestra u HDZ-u

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Šef HDZ-ove Mladeži i savjetnik u ministarstvu rada Ivan Vidiš stao je u obranu SDP-ovaca nakon što je u Imotskom osvanuo napis kojim se u ondašnji ugostiteljski objekt zabranjuje ulazak Arsenu Bauku, Nenadu Staziću i ostalim socijaldemokratima.

“Nemamo razumijevanja za diskriminaciju i govor mržnje bilo koje vrste u našem društvu, a u Mladež HDZ neće biti tolerancije za takav govor i postupke. Kao i dosad, držat ćemo se razine koja odlikuje svako pristojno, demokratično i tolerantno društvo. Premda smo suočeni s nizom ružnih napada, mi ćemo pokazati drugo lice. Ono lice za koje smo nagrađeni povjerenjem u srpnju. Izgradnja boljeg društva mukotrpan je i dugoročan posao, ali za nas je to jedini cilj našeg političkog djelovanja”, napisao je Vidiš na svom Facebook profilu.

Inače, fotelja šefa stranačke mladeži za Vidiša je prema tvrdnjama upućenih tek odskočna daska za nastavak ozbiljnije političke karijere, u čemu ima potporu svojeg oca, poznatog diplomata Davora Vidiša, ali i sestre koja je također članica vladajuće stranke. Iako je svojedobno tvrdio kako će lako pronaći posao te si sam zahvaljujući kvalitetnom obrazovanju pronaći posao, on se skrasio u državnoj službi pa tako još od 2017. godine ovaj magistar politologije radi u Ministarstvu rada, u njegovoj biografiji navodi se i posao stručnog suradnika u Odjelu za financijsko planiranje i kontrolu operativnog programa.

Nije ni čudo da se time Vidiš pohvalio u životopisu kada je riječ o poslu na kojega se javilo 108 zainteresiranih, od čega ih je 32 pristupilo na testiranje s kojega je baš on izašao kao najbolji. Spominjalo se ovog ambicioznog mladića i kao člana Upravnog vijeća Središnjeg registra osiguranika, a na tu poziciju predložio ga je bivši šef, ali i bivši ministar Marko Pavić.

“HDZ je europski orijentirana stranka koja se zauzima za demokršćanske vrijednosti, a to je ono što je meni važno… Nema smisla sjediti i kritizirati, treba se angažirati. Pa tko će ako nećemo mi mladi, o nama ovisi budućnost”, kazala je prije par godina Vidiševa sestra Ivana koja je aktivna na lokalnoj razini u gradskoj četvrti Donji grad, dok je otac Vidiš još od 90-tih karijeru vezao uz Ministarstvo vanjskih poslova i diplomaciju.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI