TKO JE PRIVREMENI ŠEF HRT-a? On mijenja uhićenog Bačića na čelu javne televizije. Uz njegovo ime veže se jedna neugodnost!

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Na mjesto glavnog ravnatelja HRT-a, nakon uhićenja Kazimira Bačića privremeno je došao ravnatelj Programa Renato Kunić.

Što će biti s Bačićem za sada nije poznato, o njegovoj sudbini na ravnateljskoj poziciji vijećati će NO HRT-a i Sabor, no upućeni svjedoče kako mu je definitivno odzvonilo pa podsjećaju da mu mandat ionako istječe iduće godine, napominjući da mu odnedavno ni premijer Plenković nije bio pretjerano sklon. Jučer je zasjedao NO HRT-a i po svemu sudeći Bačić će biti smjenjen a o svemu će idućega tjedna odlučivati Sabor.

Bačić bi, kako za sada stvari stoje, ljeto mogao provesti u istražnom zatvoru a hoće li Kunić ostati na poziciji ravnatelja, u Vladi također još uvijek ne znaju. Inače je Kunića upravo Bačić imenovao ravnateljem Poslovne jedinice Program HRT-a, a radi se o dugogodišnjem djelatniku javne televizije koji je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Karijeru je počeo davne 1987. godine kao novinar u Zagrebačkoj panorami, od kuda je stasao do urednika i voditelja u Informativnog programu. Devedesetih je bio urednik i voditelj emisije Hrvatska danas, poznat je i kao ratni reporter, ali i nekadašnji voditelj kultne emisije Dobro jutro Hrvatske.

 



Jedno je vrijeme bio urednik emisije Hrvatska danas, a potom 2000-ih urednik Dnevnika, zatim i urednik Redakcije televizijskih studija i dopisništava, a onda i pomoćnik glavnog ravnatelja Informativnog programa HRT-a za dopisničku mrežu.

Radio je i kao glavni urednik Informativnog programa, ali i kao urednik i voditelj projekta Regionalni dnevnik. I njegovo ime na Prisavlju povezuju sa Mislavom Stipićem, s kojim se veže Bačića, a upućeni svjedoče kako je na javnoj televiziji od Bačićeva uhićenja opsadno stanje, zavladale su tamo neviđena nervoza i napetost, a svi se pitaju gdje će istraga stati i na kome bi se još mogla zaustaviti.

 

Svojedobno se pisalo kako je Kunić na Prisavlju zaposlio svoju suprugu Sunčanu kao realizatoricu u Dokumentarnom programu, a ona je u međuvremenu napredovala do pozicije producentice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI