Tko je taj novi ministar, jedini za kojeg do sada nismo čuli, a za kojeg Plenković tvrdi da je ‘jako, jako dobar’

Damir Spehar/PIXSELL

Andrej Plenković ga je najavio kao novog ministra rada i mirovinskog sustava

Kada je Andrej Plenković u četvrtak navečer stao pred novinare i započeo s predstavljanjem novih ministara i promjena pozicija nekih postojećih, izrekao je i ime koje do sada javnost nije čula.

Marko Pavić.

Premijer ga je najavio kao novog ministra rada i mirovinskog sustava. Predstavio ga je kao čovjeka kojega zna da ne znamo, ali je jako, jako dobar.

Na ministarsku dužnost dolazi s pozicije državnog tajnika u tom Ministarstvu, gdje je proveo svega pola godine.

Njegov prethodni rad ne upućuje da su mu rad i mirovinski sustav uža specijalnost, piše Dnevnik.hr.



Rođen je 1979. godine u Zagrebu. Diplomirao je na Geofizičkom odsjeku PMF-a 2004. godine gdje je godinu dana kasnije i zaposlio.

Magistrirao je na istom odsjeku 2009. godine u suradnji s National Oceanography Centre (NOC) u Southamptonu gdje je i odradio svoju Chevening stipendiju 2005. godine na projektu vezanom uz transport ugljikovog dioksida u oceanu. Pavić je i predsjednik udruge britanskih stipendista u Hrvatskoj, Chevening Alumni Hrvatska.

Kao student je bio nagrađen rektorovom nagradom, a pored Cheveninga bio je nositelj stipendija The British Scholarship Trust, Nacionalne zaklade za znanost, te Grada Zagreba.

Pavić je bio i predsjednik Mreže mladih znanstvenika, kao i Udruge za očuvanje hrvatskih voda i mora SLAP.

Član je HDZ-a, a na mjesto državnog tajnika u Ćorićevom Ministarstvu došao je na preporuku Andrije Mikulića, tadašnjeg šefa zagrebačkog HDZ-a. Bio je i jedan od članova užeg tima Drage Prgometa, HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba koji se na izborima nije proslavio.

Imovinska kartica Marka Pavića nije osobita zanimljiva i ne govori nam puno o novom ministru. Otplaćuje dva manja kredita u Zagrebačkoj banci, no nema niti jednu nekretninu. Nije oženjen i nema djece. Nema ušteđevinu.

Kao državni tajnik primao je plaću od 14.554 kune neto. Od 12. siječnja Pavić je i član Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, no u imovinskoj kartici ne piše kolika su mu primanja po toj osnovi.

Od veljače 2015. do dolaska na mjesto državnog tajnika u Ministarstvo rada i mirovinskog sustava Pavić je bio voditelj EU projekata u Institutu za stručno usavršavanje mladih. Prije dolaska u Ministarstvo bio je i voditelj projekata u Udruzi Slap i to od rujna 2010. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI