TKO JE UČITELJICA KOJU JE SPOMENUO I MINISTAR FUCHS? Žestoka je protivnica nošenja maski

Foto: Dnevno/Pixell

Učiteljica engleskog jezika u osnovnim školama Bernarda Jug, koja na Facebooku vodi stranicu ‘Hrvatska učiteljica bez cenzure’ jedna je od predvodnica pokreta protiv maski u školama i jedna je od osoba koja najviše potiče na prosvjede pred školom u Krapinskim Toplicama.

Jug je otprije poznata hrvatskoj javnosti nakon što je žestoko protestirala protiv reforme školstva nazvane “Škola za život”.

Smatrala je kako je riječ o agresiji te da učitelji i ravnatelji trpe strah kakav nisu trpjeli niti u komunizmu. Pozivala je i na potpisivanje peticije protiv reforme.


Poznata je i po tome što se angažirala oko dostave namirnica i ostalih potrepština nakon što su potresi razorili okolicu Gline, Petrinje i Siska. Danas pruža podršku Kristijanu Gaćini koji ne želi da mu sin nosi masku u školi.

Svakodnevno piše o ocu i sinu te dijeli njihove slike. Nakon što je Gaćina danas dobio prijavu, a ravnatelj dao izjavu za medije, Jug se ponovno oglasila. Ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Zaboku, koji je zadužen za obitelj dječaka, prijavila je Jug policiji.Jug općenito vjeruje kako su mjere dio “zlog sistema”, a Hrvatska prosvjeta izvršitelj “kemijsko-psihološkog terora nad vlastitim narodom”. Iako prosvjetari i sami moraju poštivati mjere, Jug upravo njih krivi za nastalu situaciju tvrdeći kako su nas oni “vratili u gore vrijeme od komunizma”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI