TKO JE ZAPRAVO ČOVJEK KOJI JE POKUŠAO UBITI TAJKUNA U ZAGREBU? Dobro je poznat policiji u BiH, postao je i svjedok u velikom slučaju

Foto: MUP RS

Policija se danas pohvalila kako je riješila slučaj star čak 16 godina, dakle još tamo 2005. godine.

Naime, dovršeno je višegodišnje kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjim državljaninom BiH te 61-godišnjim državljaninom Republike Slovenije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstvo u pokušaju na štetu 60-godišnjaka.

Kako je u međuvremenu otkriveno, 60-godišnjak kojeg su pokušali ubiti je banjalučki tajkun Ljubomir Gladović, kojem su ubojice 6. srpnja 2005. u stanu u Novome Zagrebu pucali u usta, te ga ostavili misleći da je mrtav, piše Jutarnji list.


Također kažu da je osoba koju je policija sumnjičila za pokušaj likvidacije Banjalučanin Milan Reljić (52), inače poznat u stupcima crne kronike u BiH.

2017. godine Reljić je prošao put od uhićenika do svjedoka pokajnika tužiteljstva Republike Srpske u tzv. slučaju trezor, suđenju skupini razbojnika iz RS koji su od 2004. do 2011. počinili niz oružanih prepada na novčarske ustanove u BiH otuđivši ukupno oko milijun eura.Tijekom suđenja 2018. jedan od optuženika, Siniša Straživuk, za Reljića je rekao: “Gospodin je učestvovao u plaćenim ubojstvima i teškim ubojstvima u Zagrebu i Banjaluci”.

Gladović, tajkun kojeg su pokušali likvidirati, trenutno živi na Rabu a ima i hrvatsko državljanstvo, u intervjuu iz 2014. godine detaljno je opisao pokušaj ubojstva u Novom Zagrebu, ali i poslove koji u RS koje su prethodili tom činu.

“Stavio sam torbicu s dokumentima na rame. Bilo je i nekih 1500 maraka, možda ako se pretvori u eure taj iznos. Krenuo sam napraviti servis na autu. Po izlasku iz stana, izašao sam normalno, a na 3 metra su me čekala dvojica naoružanih ljudi s pištoljima i prigušivačem. I oni su tada nešto viknuli na mene što nije trebalo. Ja sam pokušao pobjeći u stan, ali oni su išli za mnom. Nogom me jedan gurnuo i pravad do kuhinje. Prošao sam hodnik, došao u kuhinju i u momentu sam se našao na koljenima. Oči u oči sa plaćenim ubojicom koji mi je pucao u glavu. Pucano je jedanput i krv se razlila po cijelome tijelu. Ubojica je mislio da sam ja mrtav. Metak mi je ušao iznad gornje usne, izbio mi pet zuba, prošao kroz jezik i zadržao se na vratu. Jezik mi je bio rascijepljen, dijelom mi je i grlo bilo zahvaćeno. I imao sam sreću da sam tada bio u Zagrebu i odvezen sam na Hitnu pa dalje u bolnicu Dubrava gdje sam zahvaljujući vrhunskim stručnjacima prošao dobro” ispričao je Gladović u intervjuu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI