TKO JE ZAPRAVO TROŠIO PARE? MIROSLAV ŠKORO ODLUČNO TVRDI: Jedan drugi član DP-a imao je karticu, dok mu je on nije blokirao!

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Tjednik Nacional objavio je  da je Škoro morao otići zbog bliske mlade suradnice koja je dobila skupe poklone plaćene novcem stranke.

No to se odmah oglasio s reakcijom i Miroslav Škoro koji je sve to oštro demantirao u razgovoru za HRT.

“Sve navedeno je neistina. Kreditnu karticu u Domovinskom pokretu imao je samo gospodin Darijo Žepina, dok mu je ja nisam blokirao.


Pogledajte malo i Statut, ulogu glavnog tajnika (članak 31.) i Nadzornog odbora”, izjavio je Miroslav Škoro, osnivač i bivši član Domovinskog pokreta.

Nacional je, između ostalog, objavio da je Škoro s funkcije predsjednika Domovinskog pokreta morao odstupiti zbog još uvijek ne posve razjašnjenog odnosa s bliskom suradnicom Nikolinom Brajković (25). Pozivajući se na izvore iz vrha stranke, Nacional piše da je Brajković u veljači ove godine izabrana za članicu Nacionalne zaklade Domovinskog pokreta. U stranci je bila i formalno zaposlena, a Škoro ju je sa sobom povukao i u sabor kao svoju osobnu asistenticu. U parlamentu radi pro bono, a plaća je Domovinski pokret.Nacional navodi da su posljednjih nekoliko mjeseci samo Škoro i Brajković imali pristup službenim bankovnim karticama Domovinskog pokreta te uvid u stanje na stranačkom računu. Naknadno se, piše tjednik, otkrilo da su novac trošili bez adekvatne kontrole.

List piše kako je Škorina suradnica dobila više poklona, pri čemu su neki bili skupocjeni, poput jedne luksuzne narukvice renomiranog svjetskog proizvođača, pri čemu je sve to platila upravo stranka. Kad ga je, piše Nacional, Mario Radić, koji je nakon Škorine ostavke postao vršitelj dužnosti predsjednika stranke, suočio s tim činjenicama, Škoro je morao otići.

Nacional tvrdi i kako je Škoro stranci prodao vlastito vino, ali nije ga u cijelosti isporučio.

“Počelo je to negdje tijekom travnja. Škoro je napravio transakciju prema kojoj je prodao 5200 boca svog vina Domovinskom pokretu. Međutim, od tih 5200 boca isporučio je samo 1200 boca, a 4000 naprosto nedostaje i nikad ih nije isporučio. Što je najgore, boce je prodavao po cijeni od 10 eura, to jest po maloprodajnoj cijeni, iako je riječ bila o velikoj količini temeljem koje je vino trebalo biti prodano po veleprodajnoj cijeni”, rekao je za Nacional jedan od izvora upućen u detalje transakcije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI