TKO SE BOJI MORSKOG PSA? Nakon Medulina, morski pas viđen i u Pomeru

Pixabay

Nekada smo morske pse viđali samo u dokumentarnim i igranim filmovima, a danas su se oni pojavili i u našem moru. Nakon što je u četvrtak u akvatoriju Medulina snimljen manji morski pas, u petak se na društvenim mrežama pojavila nova snimka i to u pomerskoj uvali Šćuza, nasuprot ACI marine Pomer, objavio je Regional express.

Kako ističu, riječ je najvjerojatnije o kadelu – manjoj i jestivoj vrsti morskoga psa koji može narasti do najviše 1,5 metara dužine.

Novinar Mladen Kolenko, inače strastveni podvodni ribolovac i ronilac iz Medulina rekao je da bi moglo biti riječi i o “lisici”, vrsti morskih pasa iz porodice sabljaša koji može narasti i do pet metara.

“O kojoj se vrsti morskoga psa radi, nije manje bitno od same činjenice što dotični morski pas/lisica-kadel već par dana pliva samim plićakom i to duboko unutar razvedenog Medulinskog zaljeva”, rekao je Kolenko.

Dodao je kako navodno uz ovog morskog psa pliva i nekoliko manjih jediniki.



Kolenko smatra kako bi to mogla biti ženka koja je sa svojim potomstvom zalutala s obližnjih dubokih ribolovnih pošta plave ribe u Kvarneru u plitki Medulinski zaljev koji je već okupiran turistima.

Na kraju je Kolenko naglasio kako morski pas “lisica” spada u zaštićene vrste morskih pasa u Jadranskom moru, za razliku od kadela koji se legalno love, a njihovo meso prodaje na ribarnicama’.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI