‘TO JE GRAĐANSKA NELOJALNOST’: Beroš upozorava mlade, a oni su vješto izigrali odluke Stožera!

Odluka o skraćenom radnom vremenu noćnih klubova je pogodila mnoge mlade ljude. Nikome ne odgovara otići doma u ponoć.

No, Stožer objašnjava kako su to napravili iz opravdanih razloga, pa tvrde kako u sitne noćne sate ljudi pod utjecajem alkohola zanemaruju epidemiološke mjere.

Mladima je trebalo malo vremena da tome stanu na kraj, pa se pojavio trend sve ranijeg izlaženja.

Navodno se najviše takvih scena može vidjeti na Zrću. Te glasine dolaze i do ministra zdravstva Vilija Beroša.

“Upravo o takvim događajima ćemo razgovarati na današnjem sastanku u Nacionalnom stožeru. Što se događa u lokalnim sredinama najbolje znaju njihovi stožeri i to je razlog zašto smo od njih zatražili da predlože mjere za svoja područja”, govori ministar za Jutarnji.



Iako su se klubovi na Zrću dogovorili kako ove godine neće održavati festivale, partyje ni gostovanja stranih DJ-a, prije četiri je dana tamo počelo trodnevno glazbeno događanje Awake Croatia.

Glavni izvođači su upravo strani DJ-i. Klub Papaya je odlučio ostati izvan toga te je nastavio s radom po dosadašnjem programu, za razliku od Noe i Kalypsa.

Novaljski gradonačelnik Ante Dabo je razočaran i nemoćan zato što klubovi tvrde kako se ne radi o festivalu, već organiziranoj skupini ljudi na glazbenom programu.

“To je izigravanje propisa i zadanih mjera i građanska nelojalnost. Zbog mrvica profita na kraju sezone ovo se događa. Nositelj svega toga je klub koji nije na našem području, nego na plaži Katarelac i oni su glavni faktor cijele priče.”

“Klub koji uporno krši sve mjere je klub na području susjedne općine koji se nikad ne može legalizirati po hrvatskim zakonima. Oni nisu pod ingerencijom Novalje, a mi smo ocrnjeni u cijeloj Europi“, govori Dabo.

Vili Beroš se osvrnuo i na pitanje kako se povratkom građana s godišnjih odmora virus širi po kontinentu.

“Upravo zato smo apelirali, posebno na mlađu populaciju, da pri povratku na svoje lokalitete, ako su bili u takvim rizičnim situacijama, pripaze na ostvarivanje kontakata barem sedam dana, a pogotovo da pripaze na starije i bolesne osobe”, upozorava Beroš.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI