TODORIĆ NAJAVIO KRAJ PLENKOVIĆU! Tvrdi kako su kriminal upletene stotine i poručuje: ‘Ostat ću strpljiv dok vladavina prava ne ugleda puno svijetlo dana’

Screenshot: YouTube

Nekad najbogatiji hrvatski tajkun Ivica Todorić na kraju je, prema činjenicama koje je hrvatsko pravosuđe uspjelo utvrditi, nevin. O svemu se na kraju oglasio i sam Todorić.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu objavilo je kako je povuklo optužnicu protiv bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića, njegovih sinova i 10 direktora koncerna.

Todorićevu izvjavu povodom povlačenja optužnice prenosimo u cijelosti:

“Kao što sam u brojnim javnim istupima od 2017. godine i tvrdio, ova optužnica protiv mene, moje obitelji i suradnika koja je danas povučena nema nikakve veze s realnosti i stvarnim stanjem i obično je smeće, a kako se dokazima kojima smo u posjedu i potvrdilo – napravljena je protuzakonito, na kriminalu.

‘Prikrivanje kriminalnih radnji’

Razlog povlačenja optužnice jest potreba da se prikrije, blago rečeno blamaža Županijskog državnoga odvjetništva u predmetu Agrokor koji je započet prije više od 4 godine.



Povlačenjem ove optužnice koja je zdušno branjena na optužnom vijeću – ŽDO, ustvari DORH današnjim uhićenjima radi manipulaciju kojom pokušava izbjeći razotkrivanje  protuzakonitih, kriminalnih radnji privremene uprave Agrokora, grupe BORG, KPMG Croatia d.o.o. i nekih osoba iz ŽDO i DORHA, a što bi dovelo do:

-trenutne smjene Glavnog državnoga odvjetnika Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek i nekoliko njenih zamjenika

-ostavke premijera RH Andreja Plenkovića

‘Opljačkali milijarde’

Očito je ova manipulacija pomno promišljana tjednima, no vjerujem da hrvatski mediji i javnost na nju neće nasjesti, te ovim putem jasno poručujem korumpiranoj vlasti koja je izdala nacionalne interese RH i otela privatno vlasništvo – Plenkoviću, neće ti proći, opljačkali ste milijarde, u kriminal umočili stotine ljudi, ali sada je došao kraj.

Ja ću ostati strpljiv dok vladavina prava polako ali sigurno ne ugleda puno svijetlo dana”, priopćio je Todorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI