Todorić optužuje: Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama! S predstavnicima Knightheada sve je unaprijed dogovorio

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice

Ivica Todorić ponovo se oglasio na svom blogu i još jednom komentirao ugovor Agrokora i kreditora te ponovno optužio Vladu i Antu Ramljaka.

“Na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo se o ponudi Sber banke za roll up kredit. Sberbanka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više . Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status.

Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive. Ove su činjenice provjerljive kod svih osoba koje su sudjelovale na sastanku, a nevjerojatni događaji kojima svjedočimo proteklih dana dodatno ih potvrđuju.”, piše Todorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI