TODORIĆ OPTUŽUJE PLENKOVIĆA I ŠEPAROVIĆA ZA SUMRAK PRAVNE DRŽAVE: ‘Imao je informacije o radnjama i koracima Indexa’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Tvorac i bivši vlasnik Agrokora te nekada najbogatijia osoba u Hrvatskoj, Ivica Todorić teško je optužio predsjednika Ustavnog suda i državni vrh za “sumrak pravne države” i to sa zanimljivim dokazima.

No da stvar bude još bolja, objavu mu je komentirao i nekad utjecajni političar, a optuživan i za ratne zločine Branimir Glavaš.

Naime, zakon “lex-Agrokor” Todorić naziva “lakrdijom, kriminalnom manipulacijom i namještaljkom” za koju krivi predsjednika Ustavnog suda Miroslava Šeparovića koji je i odobrio zakon.

Ako se pokažu istinitim, zabrinjavajuće su i Todorićeve interpretacije u kojima prikazuje kako je premijer Andrej Plenković znao za “aferu hotmail”, odnosno da dokumente posjeduje portal Index.hr, te da je sporni zakon tempirano odobren od strane Ustavnog suda, dan prije razotkrivanja afere.

Tom interpretacijom Todorić optužuje izvršnu i po ovome ovisnu sudsku vlast za koordiniranu akciju, kao i nadzor rada utjecajnog portala. Uz to Todorić optužuje Šeparovića i za sumnjivo poslovanje s državom.



No, da stvar bude još bolja, Todorićevu objavu komentirao je i Branimir Glavaš koji je komentar ubrzo obrisao. No portal Dnevno.hr ostao je u posjedu snimke zaslona sa sadržajem komentara.

“Ivice, molim te odgovori mi zašto ti nisi prodao strancima sve što vrijedi u Agrokoru, vratio kreditna zaduženja i zadržao sebi samo trgovački lanac Konzum sa kojom tisućom zaposlenih i nastavio živjeti kao ‘bubreg u loju’? Zar je uprava Fortenova grupe, pametnija od tebe? Pa oni to upravo rade”, napisao je Glavaš koji je također ojađen zbog hrvatskog pravosuđa.

Uz to zanimljiva je i usporedba položaja u kojem su se našli i Glavaš i Todorić.

Naime, bivši zapovjednik obrane Osijeka na sudu nalazi zbog ratnog zločina te njegovo natezanje s pravosuđem traje već dugi niz godina. Uz to slučaj mu je ponovno vraćen na početak.

Glavašu je sve to dozlogrdilo i također, kao i Todrić, proziva hrvatsko pravosuđe i između ostalog najavljuje tužbu pred Europskim sudom.

Svoje pravne bitke, baš kao i Todorić redovito dokumentira na svojem Facebook profilu.

Todorićevu objavu uz koju je prenio i video sa emisije Provjereno, prenosimo u cijelosti:

“SUMRAK PRAVNE DRŽAVE

Postovani gradani Republike Hrvatske imate priliku vidjet lakrdiju, kriminalnu manipulaciju, namjestaljku koju konstruira niko drugi nego predsjednik Ustavnoga suda Republike Hrvatske Miroslav Šeparović i to na nacin da:

Ustavni sud Republike Hrvatske donsi odluku o ustavnosti Zakona lex-Agrokora i objavio ju je: 08.05.2018 god.

A da dan kasnije

09.05.2018 god. portal INDEKS objavljuje „AFERU HOTMAIL“, koja daje potpuno nove cinjenice vezane uz aferu Agrokor, a koje tesko optuzuju aktere kriminalnih radnjama u aferi Agrokor:

ZAKLJUCAK: Plenković je imao informacije o radnjama i koracima Indeks-a. Iskoristio je Ustavni sud da dade svoju odluku o ustavnosti Lex-Agrokora jedan dan prije objavljuje „AFERE HOTMAIL“, jer se to nikako nebi moglo provest nakon novih dokaza o kriminalnim radnjama.

Ovo je jednom rijeci SUMRAK PRAVNE DRZAVE!

Ja o predsjedniku Ustavnoga suda Miroslavu Šeparoviću nakon ovoga mogu kazati sve najgore. Uz to da je državna kompanija Plinakro uplatila 6,35 mil.KN odvjetnickom drustvu koje je osnovao Miroslav Šeparović, nevjerojatno. Da ne nabrajam mnoge Hrvate koji su javno izrazili ozbiljne argumente protiv Miroslava Šeparovića, jos cu prezentirati sto je predsjednik Republike Hrvatske gosp. Zoran Milanović kazao o Ustavnom sudu:

„TO JE SADA KUMSKA RADNA ZADRUGA“”, stoji u Facebook objavi Ivice Todorića.

Screenshot Dnevno.hr
Screenshot Dnevno.hr
Facebook Comments

Loading...
DIJELI