TODORIĆEVI ADUTI IZ RUKAVA: ‘Trebao bih likovati, ali ja sam Hrvat. U ovom trenutku mogu biti samo žalostan’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Nova afera trese Hrvatsku! U njoj je petero osumnjičenih, među kojima su Piruška Canjuga te bivša zamjenica Županijskoga državnog odvjetništva u Zagrebu Mirela Alerić Puklin, koje se, među ostalim, sumnjiče za zlouporabu položaja i ovlasti te nezakonito pogodovanje, objavio je Dnevnik.hr.

No, što o svemu tome ima reći Ivica Todorić?

Osvrnuo se na povlačenje optužnice za slučaj Agrokor.


“Na ono što se u zadnje vrijeme događa u Hrvatskoj, ja bih trebao likovati. No ja sam dio našega okruženja. Ja sam Hrvat. U ovom trenutku mogu samo biti žalostan”, rekao je.

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek na konferenciji za medije poručila je da za njih to nije bila blamaža.Todorić je odmah uzvratio.

“To nije blamaža, to je skandal. Na njima se vidi, to su lica koje je trebalo gledati, koje su dokazale da se sa njima upravlja”, istaknuo je.

U utorak su svi govorili da se tajming povlačenja optužnice poklapao s uhićenjima. Je li i njemu to sumnjivo?

“One su četiri godine do sad to radili. I što su na kraju napravili? Sramotu hrvatskom pravosuđu”, naglasio je Todorić.

“Jedino sam ja taj koji je optužen da sam za 1,2 milijarde oštetio firmu. A mojih para je bilo više od sedam milijardi unutra. Ovaj manevar su napravili što su se izvukli da im sud ne sruši optužnicu. Hapse ljude radi toga i pričaju nebuloze. Imamo dokaze, zna se sve. Moram vam kazati da sam na početku razumio o čemu se radi, da se od početka radilo na koruptivnim osnovama, krenuo sam od početka da tu koruptivnu hobotnicu razotkrijem”, rekao je Todorić.

Podsjetimo, on je u utorak na Facebooku zatražio ostavku Glavne državne odvjetnice i premijera.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI