Tolušić objasnio kako je uspio zemljište kupljeno za 115 tisuća uspio prodati za čak 450 tisuća kuna

screenshot

U petak je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić komentirao  nejasnoće u imovinskoj kartici zbog kojih se posljednjih dana nalazi pod lupom.
“Očito sam pogriješio kad govorimo o upisu nekretnina. Nenamjerno. Kuću gradim godinu i pol dana. Čim dobijem uputu Povjerenstva, tako ću napraviti. Nije mi bila namjera ništa sakrivati, sve je vrlo vidljivo. Kako kaže Povjerenstvo, tako ću upisati”, rekao je ministar, prenosi N1.
U vezi zemljišta koje je kupljeno, a zatim prodano po višestruko višoj cijeni, Tolušić kaže: “Moja supruga je kupila građevinsko zemljište dok nismo bili u braku. Platila ga je 115 tisuća kuna. To je bilo zemljište bez pristupne ceste, vodovoda i struje. Danas je to zemljište bez pristupne ceste, vodovoda, sa strujom. Unijeli smo ga s cijenom koju je moja supruga platila. Tu nekretninu je kupila osoba koju ja nikad nisam vidio, koja je napravila dva objekta pokraj te parcele i bilo mu je u interesu kupiti tu parcelu. Gradimo kuću, dobro nam je došlo'”.
Inače, ministar govori o zemljištu koje se 2017. godine pojavilo u njegovoj imovinskoj kartici kad je stupio u brak.
Livada u građevinskoj zoni procijenjena je na 115 tisuća kuna. Parcela je potom uklonjena iz imovinske kartice, a novi vlasnik na nju se uknjižio tek pola godine kasnije, u ožujku ove godine. Parcelu je novi vlasnik platio oko 450 tisuća kuna.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI