TOMAŠEVIĆ BI SE MOGAO NAĆI U PROBLEMIMA: Ministarstvo potvrdilo da je Grad Zagreb nezakonito uzeo zemljište za izgradnju parkirališta kraj žičare

Ministarstvo pravosuđa i uprave poništilo je rješenje kojim je Grad Zagreb oduzeo vlasnicima zemljišta u Gračanima kako bi na njemu dovršio parking za sljemensku žičaru i naložilo da se postupak opet provede.

To znači da je u ovom trenutku taj dio projekta kraj donje stanice žičare nezakonit, piše Telegram.

Vlasnicima kojima je oduzeta zemlja, ako se situacija ne riješi, imaju pravo tužiti grad, a iznos koji bi mogli tražiti je oko osam milijuna kuna koliko je, kako kažu podaci iz videa Operacija žičara, narasla vrijednost radova u Gračanima.

Ministarstvo pravosuđa i uprave prihvatilo je žalbu koju je protiv rješenja Grada Zagreba podnio odvjetnik Boris Jukić u ime jednog suvlasnika.

Naime, taj čovjek je preminuo tijekom procesa izvlaštenja, a njegova parcela gradu je trebala da izgradi parkiralište kraj žičare.



Jukić je lani u kolovozu kazao da je Grad tijekom postupka izvlaštenja napravio niz nezakonitih poteza. Zbog toga je podnijeta i kaznena prijava protiv odgovornih u gradskoj upravi.

I dok se još nije znalo tko će pokojnog suvlasnika naslijediti, Grad je donio odluku da ga nasljeđuju supruga i kćer, no do supruge zahtjev za izvlaštenje nije došao, a radi se o teško bolesnoj osobi koja je boravila u staračkom domu. Nije bila svjesna okoline, a zato joj je trebalo postaviti skrbnika.

Predstavnici Grada to su zanemarili da bi lani u ljeto preuzeli zemljišta koja su im trebala za uređenje prostora kraj donje postaje žičare.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI