TOMAŠEVIĆ DAO ORIGINALAN ODGOVOR O MINISTRU PALADINI: ‘Tko je u ovoj Vladi uopće odradio mandat do kraja”,

Utorak je dan za redovnu press konfernenciju zagrebačkog gradončelnika Tomislava Tomaševića.

Na početku je kazao da je prošlog tjedna obnovljen Domovinski most. Rekao je i da je završen natječaj za još jednu pročelnicu.

Pa je riječ uzela zamjenica Dolenec. “Grad Zagreb umirovljenicima čiji su mirovine ispod 1700 kuna daje uskrsnicu, ona je bila dosad 100 kuna, ove godine će biti 200 kuna. Htjela bih izvijestiti da su isplate počele jučer, trajat će do sutra. Nadamo se da će ova mala uskrsnica pomoći umirovljenicima bar malo”.

Tomašević je potom krenuo s odgovorima na pitanje novinara. Najprije je bilo riječi o Ciboni i sportu u Zagrebu.

“Ne znam odakle informacija da Cibona treba izaći iz dvorane. Nikako podmirenje duga prema gradu se ne inzistira da se riješi sad. Nevjerojatno je da je prošla uprava dovela klub na rub propasti, imaju 35 milijuna kuna duga. Kako je to prošla vlast dopustila? Dugovi se moraju sanirati, prema pravilima se ne može dalje financirati iz proračuna. Što se tiče Sportskog saveza Zagreba, morali smo unutar sporta u Zagrebu isto smanjiti troškove. Tu je bilo jako puno nepravilnosti i trošenja novca koji nisu bili usmjereni na sportaše i trenere. Sigurno ima prostora da se novac preusmjeri. Što se tiče duga prema gradu, mogli smo ih ovršit već. Ali nismo, želimo dati priliku novoj upravi”.Upitan o odvozu plastike koji se odvija dvaput mjesečno, Tomašević je uočio i neke pozitivne promjene, iako je trenutno došlo do zatrpavanja grada.

“Drago mi je da su građani već počeli više odvajati, postavit ćemo više spremnika, a kako će odluka stupiti na snagu, mijenjat će se navike i tome će se prilagođavati odvoz i spremnici”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je i kako je trenutno u savjetovanju izmjena odluke o stavljanju boksova na javnu površinu, za što će Grad dati dozvolu.

“Zbog toga je Čistoća prije desetak dana odaslala javni poziv. Iako traje desetak dana, pristiglo je 1200 poziva, a cilj je smanjiti broj spremnika”, otkrio je Tomašević.

O ministru Paladini

Novinare je zanimalo i mišljenje zagrebačkog gradonačelnika o ministru graditeljstva Paladini te smatra li da će novi čelnik odraditi mandat do kraja.

“Tko je u ovoj Vladi uopće odradio mandat do kraja”, odgovorio je Tomašević protupitanjem.

Zagreb poseban zbog tržnica

Tomašević se osvrnuo i na inicijativu Jedan posto za grad koji predlaže nove sadržaje na zagrebačkim tržnicama u poslijepodnevnim satima.

Rekao je kako je nedavno produljenje radnog vremena za pet tržnica prvi korak.

“Navike i stil života građana se promijenio, a što se tiče inicijative da nakon radnog vremena budu drugi sadržaji, vidjet ćemo nakon sastanka, ali otvoreni smo za takve opcije. Nemamo puno gradova koji imaju ovakve otvorene tržnice i moramo ih unaprijediti”, komenitrao je Tomašević.

Radimo na zatvaranju Jakuševca

Novinari su gradonačelnika upitali i za razvoj situacije oko drobilica na Jakuševcu.

Gradonačelnik je otkrio kako će ovog tjedna dozvolu dobiti i druga drobilica, kupljena za glomazni otpad.

“Za građevinski otpad bit će nova lokacija kod pročistača, a imamo i prijedlog od Vlade i za treću. To je materijal koji će nastajati kada obnova krene. ideja je da ga se obradi i vrati nazad. Radimo sve ovo kako bismo zatvorili Jakuševac”, ustvrdio je Tomašević.

Nema odgode za ukidanje roditelja odgojitelja

Dogradonačelnica Dolenec osvrnula se i na slobodna mjesta u gradskim vrtićima.

Uz to je i najavila kako nema odgode o ukidanju mjere roditelj odgojitelj

“Godinama se nije ulagalo u kapacitete, pripremamo se prijaviti na sredstva za NPOO jer će biti potrebno upisati i djecu iz Ukrajine te namjeravamo dio objekata pretvoriti u područne prostorije vrtića gdje je to potrebno”, najavila je Dolenec.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI