TOMAŠEVIĆ DOBIO PO ‘PRSTIMA’ OD DORH-a: Jasna poruku za njega i njegove istomišljenike: ‘Potpuno tendenciozno i promašeno’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) odbacuje sve kritike, prozivke i optužbe koje su stizale na njihov račun u proteklih mjesec dana zbog tajminga uhićenja u gradu Zagrebu koja su se dogodila nakon smrti Milana Bandića.

Nazvali su to tendencioznim i promašenim, javio je  N1.

Objasnili su da mjere prisluškivanja koriste uz nalog suda i zakonske rokove, a kako kažu, uvijek ih pokušavaju koristiti što je dulje moguće jer na taj način dobivaju informacije o kaznenim djelima za koje ranije nisu znali. Trenutak uhićenja, dodaju, uvijek ovisi o taktici i količini prikupljenih dokaza.


Također, ističu da se USKOK gradom Zagrebom i pokojnom gradonačelnikom bavi od 2013. godine. Podsjećaju da je bio dva puta pritvaran, ali i optužen te da su od 2013. do danas u više predmeta optužili 80 osoba sa ukupnom štetom za Grad Zagreb od 231 milijun kuna te ukupnom imovinskom koristi od 300 milijuna kuna.

Nikakvih kalkulacija niti kašnjenja nije bilo, kažu, niti u akciji u gradu Splitu. Odbacuju i sve kritike o uhićenjima sitnih riba i držanju predmeta u ladicama. Sitne ribe, kažu, u korupciji ne postoje.U DORH-u ne gledaju blagonaklono ni na izjave gradonačelnika koji ovih dana u medijima govore da očekuju daljnja uhićenja. Ističu da njihove akcije kreću samo na temelju činjenica i dokaza. Također poručuje novim čelnicima lokalnih vlasti da ne čekaju da policija i USKOK pokucaju na vrata, nego da prijave sumnje o eventualnim kaznenim djelima ako ih ima, sada kada imaju pristup arhivama i dokumentaciji i na taj način pomognu i ubrzaju rad tužiteljstva.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI