TOMAŠEVIĆ I VANĐELIĆ SKLOPILI PAKT: Donijeli su šest točaka kojima će se ubrzati obnova Zagreba

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Na sastanku između direktora Fonda za obnovu Damira Vanđelića i zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića raspravljalo se o svojevrsnom akcijskom planu od šest točaka koji se hitno mora provesti kako bi se ubrzala obnova u Zagrebu.

Jutarnji list doznaje kako smatraju da bi prvo trebalo izmijeniti Zakon o obnovi, zatim dovršiti pregled svih zgrada jer u Zagrebu 10 do 15 posto zgrada nije pregledano ni prvi put nakon potresa.

Treća točka su kadrovska pojačanja, odnosno zapošljavanje dodatnih pravnika, inženjera u Ministarstvu graditeljstva te zaposlenika koji će raditi na javnoj nabavi u Fondu.


Četvrta točka je rješavanje problema građevinskog otpada jer u Zagrebu takva lokacija još ne postoji, a Grad je treba predložiti Ministarstvu.

Posljednje dvije točke bave se problemom očuvanja osobnih stvari pri čemu se traži lokacija gdje bi se mogle pohraniti osobne stvari onih koji će morati iseliti iz svojih domova kada krene obnova te osnivanje mobilnih timova za podnošenje zahtjeva.Facebook Comments

Loading...
DIJELI