TOMAŠEVIĆ IMA DOBRE VIJESTI! ‘Do kraja sljedećeg tjedna otvorit će se novo skladište glomaznog otpada’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Do kraja sljedećeg tjedna očekuje se dobivanje upravne i dozvole za gospodarenje otpadom za otvaranje novog skladišta glomaznog otpada na Jakuševcu. Time će se riješiti problem pretrpanih reciklažnih dvorišta u Zagrebu, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Naime, reciklažna dvorišta više ne primaju glomazni otpad, objavio je N1.

Tomašević je najavio da bi drobilice, koje će oporabljati glomazni otpad, trebale dobiti dozvolu do kraja siječnja.

Tomašević je istaknuo kako je održan sastanak s ministrom gospodarstva i održivog razvoja Tomislavom Ćorićem oko usaglašavanja pravila za gospodarenje otpadom s novim zakonom.

“Još uvijek dogovaramo model kako u skladu sa zakonskim okvirom imati situaciju da svako kućanstvo doista plaća uslugu odvoza prema količini odloženog miješanog otpada, kako bi ih što više financijski stimulirali da odvajaju”, naglasio je.



Odluka bi, prema najavi gradonačelnika, u javno savjetovanje trebala ići kroz nekoliko tjedana.

Tomašević je komentirao nedavna uhićenja u Zagrebu, u kojima je pala zločinačka organizacija odgovorna za podmetanje eksplozivnih naprava i ubojstava.

Unatoč tome, on je istaknuo kako je Zagreb siguran grad.

“Neki incidenti koji se dešavaju nisu dobri, no s druge strane dobro je da policija rješava te slučajeve. To je bitno radi daljnje prevencije”, zaključio je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet najavio je da će u petak biti objavljena konačna lista kućanstava koji se nakon potresa nalaze u privremenom smještaju, Hostelu Arena i kontejnerima, a prijavili su se za smještaj u gradske stanove.

“Uvjete natječaja zadovoljilo je 29 obitelji, odnosno kućanstava, prema toj listi će se krenuti s dodjelom gradskih stanova”, istaknuo je.

Dodao je će nakon provedenog natječaja dio građana ostati smješten u Hostelu Arena.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI