TOMAŠEVIĆ ISPUNIO PRVO OBEĆANJE! Potpuno srezao ‘Bandićev vozni park’: Ogromna ušteda! Vozit će Astru, naručio 42 vozila niže klase!

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević poništio je javni natječaj za najam 151 vozila.

Procijenjena vrijednost nabave iznosila je 4.500.000 kuna bez PDV-a.

“Poništava se otvoreni postupak javne nabave s ciljem sklapanja okvirnog sporazuma s tri gospodarska subjekta na razdoblje od jedne godine, u predmetu nabave ‘najam motornih vozila’. Odluka o poništenju postaje izvršna dostavom odluke ponuditelju ili natjecatelju, sukladno odredbi članka 308.


Tijekom postupka odlučeno je o promjeni o opsegu i sastavu voznog parka, što posljedično dovodi do znatnih promjena u bitnim elementima opisa i količine predmeta nabave u odnosu na postojeći. Navedeno predstavlja okolnost zbog koje bi došlo do sadržajno bitno drugačije obavijesti o nadmetanju i dokumentacije o nabavi da je bila poznata ranije te je temeljem članka 298., stavka 1., točke 2. ZJN 2016 odlučeno kao u izreci”, stoji u objašnjenju odluke.

Time je očito ispunio obećanje iz predizborne kampanje o uštedi u gradskoj administraciji.Nema više luksuza

Osim toga, novi vozni park kakvog je Tomašević zamislio, bit će znatno skromniji od Bandićevog koji je primjerice u Kozari bok ili Kozari puteve redovito dolazio u najluksuznijim premium markama automobila.

Kako za sada stvari stoje, na Tomaševićevom stolu našao se i aneks ugovora kojim se definirao znatno skromniji vozni park za period do raspisivanja novog natječaja.

Nova uprava zamislila je da je gradu dovoljno 42 vozila niže klase i 2 vozila srednje klase.

Prema informacijama s kojima raspolažemo, aneks je potpisan na šest mjeseci.

Ogromna ušteda

Tako bi 42 vozila niže klase i 2 vozila srednje klase mjesečno koštala oko pola milijuna kuna za pola godine što je znatno manje u odnosu na dosadašnjih  4,5 milijuna kuna koje je dogovorio Bandić.

Vozit će Opel Astru

Gradonačelnik Tomašević i njegovi zamjenici Luka Korlaet i Danijela Dolenec za protokolarne potrebe koristit će vozilo srednje klase Opel Astra, a predsjedniku Skupštine SDP-ovu Jošku Klisoviću ostaje službeni Passat. Preostala 42 vozila niže klase, marke Opel Corsa, koristit će pročelnici, te druge gradske službe za svoje potrebe, ali neće imati pravo na korištenje službenog auta 24 sata kao dosad, već samo u vrijeme radnog vremena.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Facebook Comments

Loading...
DIJELI