TOMAŠEVIĆ NAJAVIO VELIKI DOGAĐAJ: ‘Zagreb se priprema za doček nove godine na otvorenom!’

Screenshot/N1

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević sa suradnicima je otvorio izdvojenu post-covid polikliniku Specijalne bolnice za plućne bolesti.

Tom prigodom održao je konferenciju za novinare. Na početku je zahvalio ravnatelju Artukoviću.

“Već se borimo i s posljedicama koje su ostale od covida i ova izdvojena poliklinika je samo jedan korak u Zagrebu da se pridonese u skrbi o pacijentima kojima to treba. Više od 2550 pacijenata je do sada obradila ova specijalna bolnica”, rekao je Tomašević.

Zahvalio je svima u zdravstvenom sustavu koji “već dvije godine pucaju po šavovima” na svemu što rade i istaknuo da je ova klinika samo jedan korak kojim Grad Zagreb želi pomoći u zbrinjavanju pacijenata.

“Vjerujem da je ovo samo prvi u nizu koraka koje je potrebno napraviti”, rekao je Tomašević.



Upitan o situaciji sa žičarom, Tomašević je rekao kako ona nema potrebne uporabne dozvole već godinu dana, ali da se nada da će ih dobiti u što kraćem roku.

“Ne vjerujem da će to biti do iduće Snježne kraljice”, rekao je.

Na pitanje o povećanju cijene karata ZET-a, Tomašević kaže kako se o tome razgovaralo, ali da će tek krajem siječnja biti odlučeno o tome. “O tim cijenama i samom sustavu ćemo uskoro izvijestiti javnost. Htjeli smo to napraviti u koordinaciji s novom upravom”, istaknuo je.

Govoreći o proslavi Nove godine, gradonačelnik je naglasio kako je u utorak o tome razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem.

“Zagreb planira doček Nove godine na otvorenom, tako da će se on vjerojatno dogoditi. S obzirom na odluke Stožera, moguće da nešto bude u zadnji čas. Zagreb će imati doček na otvorenom, u skladu s epidemiološkim uputama. Dio Trga će biti ograđen i na njega će se moći samo s covid potvrdama”, istaknuo je.

Što se tiče samog programa, rekao je da je on pri kraju te da se potpisuju ugovori.

“Vrijeme do kad će proslava trajati ovisit će o Stožeru”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI