TOMAŠEVIĆ NE ODUSTAJE: U Holding grupi do kraja godine bit će 700 otkaza

Screenshot

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u četvrtak kako je zasad kao višak utvrđeno 414 radnika u Zagrebačkom holdingu. Do kraja godine utvrdit će se još njih  200-tinjak u tvrtkama kćerima, objavio je N1.

“Ona brojka od 700 radnika manje na razini Holding grupe, koji uključuje sve tvrtke kćeri, kao što su Vodoopskrba i odvodnja, Gradska plinara, Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo bit će do kraja ove godine, kao što smo najavili”, istaknuo je.

Najavio je i kako će uskoro biti objavljeno financijsko stanje u Zagrebačkom holdingu u službenom izvješću za 2020. i 2021.

Dodao je kako će se u lošoj financijskog situaciji uštedjeti oko 80 milijuna kuna i to zahvaljujući otkazima, preraspodjelom radnika ili samostalnim odlaskom.

Sindikati nezadovoljni otkazima, koordinirani u Savez samostalnih sindikata Hrvatske, u četvrtak su uoči sjednice Gradske skupštine gradskim zastupnicima dijelili letke u kojima ih upozoravaju da su i oni odgovorni za otkaze u Zagrebačkom holdingu, za koje sindikati tvrde da su “podijeljeni u nezakonitom procesu”.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI