TOMAŠEVIĆ NIJE OSTAO DUŽAN I ‘SPUSTIO’ JE SAMODOLU: Jedan detalj njihove suradnje posebno intriga!

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Zagrebački Holding i drama koja se podigla iz dan u dan poprima nove oblike.

Četvrtak je sve dignuo na još veću razinu nakon što je bivši član uprave Ante Samodol kojeg je gradonačelnik Tomislav Tomašević smijenio ovog tjedana, na svom blogu opisao ‘radnu atmosferu’ i kompleksne međuljudske odnose u instituciji. Samo dan kasnije, pred oči javnosti isplivao je novi neugodni detalj, točnije informacija kako bi Tomaševićev ekonomski stručnjak i čovjek koji je postavljen u Nadzorni odbor Zagrebačkog holdinga, mogao biti u sukobu interesa jer ima obveznice tvrtke kojoj Holding isplaćuje novce, doznao je Jutarnji i dodao kako se radi o tvrtki Lanište.

Tomašević je nakon svega odlučio  stati pred novinare i progovoriti o situaciji u Holdingu i na Srebrnjaku.

“Moja dužnost je da djelujem kada su me građani odabrali. Ključno da bi se dogodila reforma Holdinga jest da Uprava dobro funkcionira, uz suradnju s nama i Nadzornim odborom. No, zbog njihovog ponašanja mi smo morali intervenirati. Tu je bilo napetosti od početka, no takve napetosti nisu rijetkost ni u drugim poduzećima. Nakon što smo imenovali tri nova člana Uprave, nakon što ih se nije uključivali u procese, morali smo reagirati. Od ostalih tri člana Uprave očekujemo prezentaciju plana poslovanja za iduću godinu, i to u kratkom roku”, poručio je gradonačelnik Zagreba pa dodao:

“Što se tiče samog bloga, ja ga ne mislim komentirati. To nije moja uloga. Mi smo im dali povjerenje, a ove stvari koje izlaze van više govore o njima nego o nama. Sada se šire optužbe o nama da želimo koristiti Holding za osobne financijske interese, a ja kažem na to, tužite nas ako mislite da smo krivi. Ako bilo tko ima kakve optužbe, neka pokrene tužbe ako misli da smo nešto napravili protuzakonito. Moja savjest je čista, moja odgovornost je i dalje velika, moja odlučnost je čvrsta”.



Prokomentirao je i činjenicu da se dr. Darko Richter povukao iz izbora i imenovanja na mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak.

“Danas su postale poznate javnosti i meni nove izjave iz prošlosti doktora Richtera i on se, s obzirom na situaciju da je ovo postao uteg da bi mogao upravljati bolnicom, povukao iz postupka imenovanja ravnatelja. Isto tako, cijelo Upravno vijeće koje sam ja imenovao je, s obzirom na situaciju podnijelo ostavke. Oni će ih javno komunicirati. U najkraćem mogućem roku ćemo imenovati novo UV koje će pokrenuti novi natječaj za ravnatelja”, rekao je Tomašević.

Na ponovljeno pitanje o blogu Samodola, Tomašević je komentirao kako je u njemu ‘puno informacija i interpretacija koje nisu točne’.

“Puno je u njemu informacija i interpretacija koje nisu točne. Ja da idem obrazlagati, samo će se stvari nastaviti. Ja za to nemam ni vremena. Opet, ukoliko postoji bilo što da smatraju da je bilo protuzakonito, neka pokrenu sudske postupke, mi smo za to spremni odgovarati. Neka netko da konkretnu optužbu kako je netko koristio svoj utjecaj za poslovni interes”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI