TOMAŠEVIĆ O GRADSKOJ PLINARI: ‘Uspjeli smo da korisnicima ne dođe do obustave plina’

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević za HRT je rekao da je u pripremi dubinska analiza Gradske plinare, dotaknuo se i o stanju u Zagrebačkom Holdingu i u koaliciji.

“Znate da je nekim lošim odlukama bivše Uprave i globalnim okolnostima došlo do velikih gubitaka u GPZ opskrbi. Mi smo dobar dio tih gubitaka na neki način apsorbirali, uspjeli smo da korisnicima, koji čak nisu ni plaćali, ne dođe do obustave plina. Tako je bilo cijelu zimu, međutim, veliki su problemi, jer su štetni ugovori potpisani. Čak moj drugi radni dan, bivša Uprava je potpisala ugovor koji je ugovorio da GPZ opskrba kupuje plin po varijabilnoj cijeni od dobavljača”, rekao je.

Tomašević se osvrnuo i na stanje u Zagrebačkom Holdingu.

Istaknuo je kako se u toj tvrtki politički kadroviralo. Dodao je kako se ne radi o političkom revanšizmu, već postoje zakonski kriteriji koji su objektivni i određuju kako se utvrđuje višak radnika. Kazao je kako u administraciji ima viša ljudi, te da ima i viška u rukovodećim kadrovima.

“Ako gledamo uštede koje će nastati smanjenjem broja radnika, gotovo trećina tih financijskih ušteda će nastati upravo otpuštanjem rukovodećeg kadra koji je višak. To je sedamdesetak ljudi”, rekao je.Koalicijski partner SDP ne gleda baš blagonaklono na takve odluke. Tomašević je istaknuo kako u svakoj koaliciji dolazi do trzavica.

“Tako da do trzavica neće možda doći, već će sigurno doći”, poručio je.

Rekao je kako do neslaganja dolazi u bilo kakvom partnerskom odnosu, no koalicija je stabilna i uvijek će se pokušati pronaći najbolje rješenje. Dodao je kako ne očekuje splitski scenarij.

Govorio je i o obnovi.

“Nemamo niti jednu višestambenu zgradu, niti kuću koja se počela graditi”, dodao je za HRT.

Naglasio je kako je Grad učinio apsolutno sve što je mogao. Podsjetio je da Grad Zagreb po zakonu nije odgovoran za obnovu, niti za donošenje odluka vezano za obnovu. To radi ministarstvo.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI