TOMAŠEVIĆ O NOVOM NAČINU ZBRINJAVANJA OTPADA: ‘Komunalni redari ispisali su samo jednu kaznu za jednu fizičku osobu koja je odlagala glomazni otpad na javnu površinu’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Od 1. listopada u Zagrebu je počeo novi način zbrinjavanja otpada i svi željno iščekuju nove informacije u vezi s tim. U utorak su gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet održali redovnu konferenciju za medije u u Gradskoj upravi, objavio je Dnevnik.hr.

Prije svega je Dolenec otkrila detalje o objavljenim natječajima osvrnuvši se na stipendiranje učenika i studenata.

“Važno nam je istaknuti da nam je cilj bio ojačati program stipendiranja u smjeru ranjivih skupina. Nastavljamo i dobar program od ranije koji se odnosi na studente romske nacionalne manjine”, rekla je Dolenec.

Tomašević je naglasio kako će govoriti o natječaju za Advent te da će morati ponoviti jedan dio natječaja.

“Morat ćemo ponoviti natječaj za Advent budući da niti jedna ponuda nije odgovarala natječaju”, istaknuo je.



Pritom je pozvao obrtnike i poduzetnike da se jave.

Govoreći o natječaju rekao je da je riječ o 5 od 10 natječaja za prigodnu prodaju gdje ponuditelji nisu zadovoljili uvjete u širem centru.

“Prvi smo put ponudili i lokacije izvan centra grada, po kvartovima, ali tu nije bio velik interes. Bila je samo jedna ponuda koja nije zadovoljavala uvjete pa ćemo i tamo ponoviti natječaj. Ići će advent i po tržnicama i po kvartovima”, naglasio je gradonačelnik.

Na pitanje o nedostatku radnika i mailu u kojem Holding poziva otpuštene radnike iz call centra da se vrate na posao odgovorio je kako je “bilo malo oscilacija zbog nekolicine radnika koji su pozvani, ali mislim da su odbili”.

Dodao je da je u call centru došlo do povećane potrebe za radom samo zato što je 70 tisuća korisnika GPZO-a odlučilo prijeći na tu uslugu.

Na kraju su došla i pitanja o novom načinu zbrinjavanja otpada. Tomašević je rekao da će građani na svoju adresu dobiti smeđe i žute vrećice.

“Pogledajte sadržaj kanti i vidjet ćete samo ZG vrećice. Ispisana je samo jedna kazna od komunalnih redara za jednu fizičku osobu koja je odlagala glomazni otpad na javnu površinu te je ta osoba platila kaznu odmah na licu. Građanima u centru grada izdano je 80-ak upozorenja”, rekao je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI