TOMAŠEVIĆ O POSKUPLJENJU KOMUNALNIH USLUGA: ‘Još se rade analize, evo koje bi usluge trebali više plaćati’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Iako se vjerovalo kako neće poskupjeti cijene komunalnih usluga u Zagrebu, čini se da to neće biti tako. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević još je u rujnu rekao da ne može isključiti poskupljenje komunalija u Zagrebu.

“U ovom trenutku ne mogu ništa isključiti. To je slagalica na kojoj radimo sa svim gradskim tvrtkama, ustanovama i uredima i dok nemam konkretne informacije, ne želim izlaziti u javnost s tim hoće li biti poskupljenja ili neće”, tada je rekao Tomašević.

No, sada je najavio poskupljenje računa Čistoće za sve one koji ne odvajaju otpad.

“Usluga će poskupjeti za one koji ne odvajaju, ali analize se još rade. Imamo nekoliko mjeseci da Skupština donese novu odluku”, istaknuo je gradonačelnik.

Za Novu TV je zastupnica Možemo! u Gradskoj skupštini Marija Brajdić Vuković istaknula kako je “Holding najavio da bi neka poskupljenja s nerazdvajanjem otpada mogla doći u obzir”.



Još se ne zna koliko bi to poskupljenje trebalo iznositi, ali se nagađa da bi moglo biti od 15 do 30 posto. To znači da, ako stan od 60 četvornih metara ima račune za čistoću od 70 kuna, s novim bi poskupljenjima to moglo iznositi do 100 kuna, objavila je Nova TV.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI