TOMAŠEVIĆ O TRAŽENJU ‘BUBICA’ PO HOLDINGU: ‘Korporativna sigurnost je važna za takve kompanije’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u utorak je komentirao prislušne preglede u Zagrebačkom holdingu, a progovorio je i o prenamjeni mjesnih odbora te o opskrbi plinom.

Tomašević je prilikom govorenja o opskrbi plinom naglasio kako planira napraviti zelenu tranziciju, a energetska sigurnost je u nadležnosti države.

“I prije sam govorio da Hrvatska treba smanjiti ovisnost o uvozu fosilnih goriva jer to nije samo ekološko pitanjem, već i pitanje energetske sigurnosti. Povući ćemo europska sredstva za zelenu tranziciju”, izjavio je.

O pregledima u Zagrebačkom holdingu rekao je kako je to dio kataloga sigurnosnih usluga.

“Radi se o katalogu usluga vezanih za sigurnost. To je jedna od opcija koja će se možda koristiti, a možda i neće. Holding je veliko poduzeća, a korporativna sigurnost je važna za takve kompanije pogotovo kada su u pitanju javne nabave i optužnice uskoka, i to nema veze s curenjem imena”, istaknuo je Tomašević.

Govorio je i o vrtićima.



“U prošlom mandatu je pokazano da se koriste u samo 20 posto radnog vremana pa tražimo zgrade koje će što manje oštetiti druge aktivnosti. Javni poziv i privatnom sektoru je u tijeku, želimo vidjeti postoje li privatni prostori za najam za vrtiće pa bismo i to voljeli iskoristiti”, naglašava zagrebački gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI