TOMAŠEVIĆ O UHIĆENJIMA OTKRIO VIŠE NEGO ŠTO JE TREBAO? ‘Mislim da je ovo samo vrh sante leda!’

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Za nedavno uhićene zaposlenike gradske uprave za koje je stiglo rješenje o istražnom zatvoru donesena su i rješenja o privremenom udaljenju od službe.

Rekao je to zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u izjavi novinarima u subotu u sklopu sudjelovanja u Povorci ponosa LGBTIQ zajednice.

Pojasnio je kako je riječ o jednoj osobi koja se privremeno udaljuje od službe, a za druge osobe se čeka isto takvo rješenje.


Naglasio je kako je još dok je bio gradski zastupnik upozoravao na način kako su se dodjeljivale u zakup javne površine u Gradu Zagrebu. Podsjetio je da je još 2019. pokojnom gradonačelniku Milanu Bandiću uručio reket za “najkorumpiraniji Božićni sajam u Europi”.

Ujedno je najavio kako će zajedno s SDP-om, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini promijeniti potrebne odluke i pravilnike, jer sada za to imaju potrebnu većinu.Podsjetio je kako se jedan od njihovih prvih poteza bio da je cijelo Povjerenstvo koje odlučuje o davanju javnih površina u zakup, u potpunosti promijenjeno.

“Nije jedan član ostao jer mislim da je to Povjerenstvo itekako bilo problematično i da je problematično radilo svih ovih godina”, naglasio je.

Na upit što misli o tome hoće li biti još uhićenja, odgovorio je potvrdno.

“Mislim da će biti i mislim da je ovo samo vrh sante leda”, poručio je. Smatra da sudski postupci trebaju trajati što kraće kako bi se utvrdilo je li bilo krivnje ili ne.

Podsjetimo, prije dva dana uhićeno u akciji policije i USKOK-a uhićeno je još 10 osoba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI