TOMAŠEVIĆ ODGOVARAO NA NEUGODNA PITANJA! Morao objasniti jednu stvar: ‘Što ako na natječaju zaposlite nekoga iz stranke?’

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba i najpopularniji hrvatski političar prema zadnjim anketama gostovao je večeras u Dnevniku Tv-u. Tomašević i njegov administracija odradili su naime sto dana svoje vladavine.

Vruća tema je ovih dana uvođenje građanskog odgoja u školama a koju je Tomašević najavio u pojedinim školama, što se planira u drugom polugodištu školske godine.

“Na konferenciji smo jasno rekli da ono što je ideja jest da u nekom malom broju školakreće građanski odgoj. Napravljen je program što se tiče plana za nastavnike, međutim kurikuluma nema”, rekao je Tomašević o svemu i još dodao:

U prvom polugodištu će biti pripreme, a u drugom polugodištu bi to postala izvannastavna akrivnost u nekim školama. Anketirali smo škole da vidimo koliko su zainteresirani. Školski odbori će biti formirani na vrijeme”, kaže gradonačelnik Zagreba.

Nije kaže mislio da je situacija u Gradu toliko loša toga je poprilično iznenadilo.



“Znao sam u što se upuštam. Ipak, neke stvari jesu gore. Stanje financija recimo. Bavit ćemo se rebalansom i vidjet će se neki troškovi koji nisu bili realno prikazani. Neke stavke za upravljanje imovinom pa navodne prodaje imovine. Dobar dio toga je već potrošen. Međutim, planirao se proračun nerealno. Mi sad pokušavamo ne prodavati. U tom smjeru će ići rebalans”, rekao je gradonačelnik.

Tema koja je također uvijek jako u fokusu javnosti je zapošljavanje u gradskim tvrtkama kao i problemi s javnim natječajima kao i pročelnicima koji su mu pripali i Bandićeve vladavine. Tomašević kaže da se sve radi po zakonu.

“Da, to nije normalno. Postao sam nešto kao premijer, a naslijedio ministre iz bivše vlade. Ali tako je kako je. Zato radimo javne natječaje”, kaže Tomašević. No onda mu je kolega Mislav Bago postavio pitanje što  ako mu se na natječaje jave članovi Možemo! ili pak HDZ-a.

“Imat ćemo sljedeći tjedan razgovore za pročelnike. Bit će testiranja i intervju. Pitat ćemo ih za viziju razvoja ureda. Nije presudno iz koje stranke dolaze. Ne vjerujem da će oni biti iz HDZ-a jer se ne slažu s našom politikom”, rekao je o toj temi gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI