TOMAŠEVIĆ ODGOVARAO NA NEUGODNA PITANJA: Objasnio je zašto je ponovno odabrana Pripuzova tvrtka

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao konferenciju za novinare.

Mnogo bure u javnosti izazvao je prijedlog da se studentima – osobama s invaliditetom smanje stipendije. Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je prvo istaknula kako je veliki dio stipendija bio za izvrsnost.

“Stipendije trebaju olakšati pristup obrazovanju. Predložili smo značajne izmjene. Naša namjera je bila da zadovoljimo sljedeće principe, a to je proširiti pristup obrazovanju i istaknuti univerzalnost te da je učenik učenik, a student student bez obzira po kojoj osnovi”, istaknula je dogradonačelnica.

Nakon toga je napomenula kako neće biti smanjivanja stipendija za studente – osobe s invaliditetom pa se tako one vraćaju na iste iznose.

“Za učenike će biti 2700 kuna, a za studente 3800 kuna”, rekla je Danijela Dolenec.



Tomašević je govorio o biootpadu i ugovoru s Petrom Pripuzom. Istaknuo je “da je jedno  glomazni otpad, a drugo bio otpad”.

Gradonačelnik je naglasio kako “krupni otpad Zagreb može sam prikupljati i to će u potpunosti raditi sam ubrzo kad stignu drobilice”.

“Što se tiče biootpada Grad Zagreb to ne može prikupljati sam jer nije izgrađena kompostana”, istaknuo je Tomašević.

Osvrnuo se i na to zašto je na natječaju posao dobila Pripuzova tvrtka.

“Više puta sam na konferencijama govorio da ćemo postupati sukladno zakonu, da ćemo odabrati najpovoljniju ponudu bez obzira na grupaciju, bez obzira tko je to. Dogodilo se to da je odabran taj konzorcij, drugi nije imao dozvole za dovoljnu količinu otpada a i bio je skuplji. Tu sad postoje žalbeni rokovi, ne mogu ulaziti u druge detalje. To je odluka koju je Grad dobio na temelju zakona, to je okvirni sporazum na godinu dana, ovo je rješenje dok Grad ne dobije svoju kompostanu”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI