TOMAŠEVIĆ OTKRIO PROGRAM ZA DOČEK NOVE GODINE: Kvartet Filharmonije s obradama grupe Queen i koncert Psihomodo popa

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u petak je govorio o obnovi grada nakon potresa, mjeri roditelj odgojitelj, a otkrio je i program za doček Nove godine na Trgu bana Jelačića.

Na pitanje brine li ga što je Europska komisija najavila da se neće moći produžiti rok za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, odgovorio je kako je on “shvatio taj stav Europske komisije više kao da se on prema sadašnjim pravilima ne može produžavati, vjerujem u lobiranje i pregovore od strane Vlade te verujem da će se ipak produžiti taj rok”.

Istaknuo je da je obnova javnih zgrada u punom jeku.


“Sve škole i vrtići su sanirani, ali ostalo je 13 škola što se tiče cjelovite obnove. U tom smislu stvari idu dobro”, rekao je.

Što se tiče obnove privatnih zgrada, naglasio je da  tu situacija nije dobra.“Zato je zakon i mijenjan. Sad doista ne bi smjelo biti nikakvih prepreka da te odluke idu. Ambiciozno smo udvostručili novac koji je potreban za sufinanciranje obnove privatnih zgrada. Očekujem da krenu prve zgrade početkom sljedeće godine. To je moje očekivanje”, rekao je gradonačelnik.

Odgovorio je i na kritike roditelja odgojitelja.

“Jasno je da dio roditelja odgojitelja nije zadovoljan. Najavio je tužbe. To je njihovo pravo. S obzirom na ciljeve da se poveća broj djece u dječjim vrtićima, mi iza svoje odluke stojimo. Grade se dječji vrtići i povećat ćemo broj odgojitelja. Ono što očekujemo jest da imamo kvalitetni dijalog s udrugama i da dobijemo što više informacija o negativnim posljedicama revidiranja ove mjere”, istaknuo je Tomašević.

Što se tiče blagdana, dodao je kako će ugostiteljski objekti na Badnjak i Staru godinu raditi do 2 sata ujutro.

“To su odluke Stožera. Oni su ih obrazložili time da je stvar trenutno u opadanju što se tiče novozaraženih i da smo zaustavili vrhunac. Ovo je opuštanje pred novu situaciju koju ćemo vjerojatno imati u siječnju. Jasno je da ljudi moraju napuniti baterije i ja to vidim u tom smislu”, naglasio je.

“Što se tiče dočeka na Trgu bana Jelačića, što se tiče programa za Novu godinu tu će biti kvartet Zagrebačke filharmonije koji će svirati izvedbe grupe Queen i bit će grupa Psihomodo pop. Na frontalnom dijelu pred binom će biti dvostruka ograda”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI