TOMAŠEVIĆ OTVORIO SAVSKI MOST ZA PJEŠAKE I BICIKLISTE: ‘Do kraja mandata potrošit ćemo 400 milijuna kuna na obnovu mostova’

Foto: Željko Hladika/PIXSELL

Novouređeni Savski most za pješake i bicikliste na južnoj strani Savskog mosta, kod križanja Riječke i Remetinečke ulice, otvorio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. 

“Riječ je o mostu starom više od 80 godina, nikada nije bio obnovljen kao sada. Radovi će nastaviti u sljedećim mjesecima, međutim most možemo otvoriti danas. Bitan je za promet pješaka i biciklista, olakšat će kretanje. Također je zaštićeno kulturno dobro. Obnova je rađena da i dalje tako bude. Konstrukcijski je ojačan, otporniji na potrese”, rekao je Tomašević, objavio je N1.

Dodao je kako će se zagrebački mostovi nastaviti obnavljati.

Gradonačelnik je naglasio kako mu je do kraja mandata cilj potrošiti 400 milijuna kuna na obnovu mostova, a sve će se financirati iz proračuna Grada i EU fondova.

Osvrnuo se na sukob sa sindikatima zbog otkaza u Zagrebačkom holdingu. Rekao je kako je Holdingu cilj da građanima pruži što bolju i kvalitetniju uslugu.“Pred Upravom je veliki zadatak da gubitke pretvori u pozitivnu nulu kako bi iduće godine mogli vratiti dugove koje imaju”, istaknuo je Tomašević.

Dodao je kako se “sve radi u skladu sa zakonom, kao odgovor na kritike iz SDP-a”.

Uvjeren je da u “Gradu nema bijelog štrajka”.

Isto tako je uvjeren da se na najavljeni prosvjed sindikata zbog otkaza neće odazvati većina njih. Prosvjed se treba održati u utorak.

Komentirao je i moguću prodaju Gradske plinare o kojoj se govori posljednjih dana.

“S obzirom na probleme u kojima je Plinara, traže se opcije kako da se izvuče iz problema, a da to ne ugrozi poslovanje Zagrebačkog holdinga. Naručili smo dubinsku analizu koja će pokazati koje sve opcije postoje i nakon toga ćemo razgovarati s koalicijskim partnerima i predstaviti javnosti najbolje rješenje. To će trajati mjesecima”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI