TOMAŠEVIĆ POKAZAO ZUBE OPORBI! S njim nema šale i bit će drame u Skupštini: ‘Amandmani su im populistički i nemaju veze s vezom’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević jutros je došao na sjednicu Gradske skupštine.

Prije samog ulaska u Skupštinu dao je kratku izjavu za medije.

Upitan je o tome hoće li mu biti neobično sudjelovati na Skupštini kao gradonačelnik s obzirom da je toliko godina bio u oporbi, a on se odmah dotaknuo amandmana oporbe i uhićenja.


“To tako ide, to je životni ciklus. Mijenjaju se pozicije. Nadam se da će predložene točke biti izglasane i da će biti dobre za Zagreb. Kritike će upućivati ljudi koji su već bili u Nadzornom odboru”, rekao je Tomašević aludirajući na najavljene kritike oporbe.

Prema njemu dostupnim informacijama istražitelji nisu bili u gradskoj upravi.Oporba je danas priredila Tomaševiću mnogo amandmana i očekuje se burna rasprava u Skupštini. Na pitanje hoće li ih prihvatiti, odgovara:

“Što se tiče amandmana, to su populistički amandmani koji nemaju veze s vezom. Na primjer da treba biti Ured za europske fondove. Ništa neće biti ukinuto, riječ je o preustroju. Što se tiče preustroja, tu ne vidim amandmane koje ćemo prihvatiti”, odrješit je Tomašević.

Na pitanje, bi li išao toliko daleko da kaže da se po pitanju uhićenja ništa nije događalo dok je to HDZ-u odgovaralo.

“Uhićenja su krenula nakon promjene vlasti. Rekli smo biračima da je potreban mali korak da se razbije ta korupcijska hobotnica. Meni je bitno da se to počinje čistiti, bolje ikad nego nikad”, zaključio je Tomašević prije samog početka skupštine.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI