TOMAŠEVIĆ SE ISPRIČAO GRAĐANIMA ZBOG PUKNUTE CIJEVI: Imenovao je novo upravno vijeće Poliklinike za zaštitu djece i mladih

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao svoju redovitu konferenciju za novinare.

Na početku je govorio o tome što je na raskrižju Selske i Baštijanove ulice, ponovno je došlo do puknuća vodovodne cijevi i izlijevanja veće količine vode po okolnim ulicama i objektima.

“Dojava je bila nakon pet sat, brže je zaustavljena od nedjelje, ukupno je intervenirano na sedam lokacija, tri stambena objekta, cesta, ovakve stvari se nažalost događaju”, rekao je na početku Tomašević.

“Postoji polica osiguranja, šteta će biti pokrivena, događaj je povezan s onim u nedjelju, magistralni cjevovod je bio pod većim naprezanjem, očekujem da se to relativno brzo normalizira, ispričavam s na neugodnostima građanima koji su putovali na posao jer je Selska jedna od najprometnijih u gradu. Južni dio Selska bi trebao biti otvoren sutra navečer, a na sjevernom dijelu do kraja tjedna. To je stari cjevovod, razvoj infrastrukture nije pratio razvoj stanogradnje. Ministar Ćorić i ja imat ćemo sastanak o tome sutra”, kazao je gradonačelnik.

Dotaknuo se i ubojstva troje djece.



“Vidio sam da su bile informacije u sklopu HND-a, molimo medije da se detalji pogreba koji će se dogoditi ovaj tjedan ne objavljuju o medijima te da se ne izvještava o lokaciji i mjestu pogreba, mi smo u komunikaciji, ponudili smo pomoć u tom vrtiću u koji su išla djeca”, rekao je Tomašević.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec je rekla da je natječaj za direktora Velesajma raspisan prošli petak, sličan je onom za direktora ZET-a.

“Otvoren je do 9. listopada, potičem sve kompetentne da se jave. Drugo, dijelom je izviješten novi rejting Zagreba od agencije S&P, novo je da su promijenjeni izgledi, od negativnih su formulirani u stabilne, to je pozitivan pomak. Treće, Poliklinika za zaštitu djece i mladih, razriješili smo Upravno vijeće, troje članova i imenovali novo upravno vijeće, Gordana Keresteš, ona će predsjedati Upravnim vijećem, zatim Andreja Sakoman te Lora Vidović, pučka pravobraniteljica od 2013.-2020. Novo Upravno vijeće pred sobom mora prihvatiti ostavku Buljan Flander, imenovati privremenog V.d-a”, kazala je Dolenec.

Tomašević je ponovno komentirao puknuće cijevi.

“Jučer je bilo najava od Vodoopskrbe da bi moglo biti novih puknuća, ali nadam se da neće do toga doći. Treba napraviti sanaciju, a onda bi trebala slijediti i modernizacija”, rekao je Tomašević.

“Dodatni problem za cjevovod ispod Selske je to što je to vrlo prometna ulica, taj cjevovod je iz 1964. godine, bilo je radova na rekonstrukciji sjevernije od puknuća, no treba cjelovito gledati kako da se modernizira, to je dugoročniji projekt, sutra ćemo o tome s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja. Grad Zagreb to treba, ovo nije prvo puknuće na tom cjevovodu. No, potrebne su nove investicije na cijelom području Zagreba”, kazao je zagrebački gradonačelnik.

Govorio je i o Poliklinici za zaštitu djece.

“Radi se o događaju i presudi medijske zabrane izvještavanje u budućnosti o radu Poliklinike, svi su to osudili, u tom smislu, zdravorazumski da je smo ga i mi osudili i poslali poruku da mi moramo biti podložni javnoj kritici i na nju odgovarati argumentima. Ako ima klevete, postoje načini, no traženje putem ovršnog zakona, sudsku zabranu izvještavanja, nećemo podržati. Nebitno o kojem mediju i kojoj ustanovi se radi”, odgovorio je na pitanje koliko veze osuda te sudske zabrane ima s tim da je glavni urednik portala H-alter član Možemo!”, rekao je Tomašević.

Dotaknuo se rekonstrukcije cjevovoda.

“Postoji projektna dokumentacija za rekonstrukciju cjevovoda, sutra ćemo razgovarati što je moguće i za što se mogu povući sredstva hitno iz Nacionalnog plana oporavka. Nije dobro kada se grad razvija, a to ne prati infrastruktura. Je li potres imao neku ulogu, ne bih spekulirao, istražit ćemo to do kraja, imat ćemo malo jasnije uzroke kroz neko vrijeme”, kaže gradonačelnik.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI