TOMAŠEVIĆ SE POHVALIO PROCIJEPLJENOSTI ZAGREPČANA: ‘U dva tjedna cijepljeno oko 40.000 građana glavnog grada’

Screenshot/N1

“Grad Zagreb za 2022. godinu planira ukupni prihod od EU sredstava u iznosu od 1,35 milijardu kuna, što je višestruko veći iznos nego u prethodne dvije godine. Ogromne promjene vidjet će se sljedeće godine, a 40 posto više nego za ovu godinu planirana su sredstva za sljedeću godinu”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na redovnoj konferenciji za novinare.

Osvrnuo se i na cijepljenje te još jednom apelirao na građane da se cijepe.

“Od kada je 9. studenoga Grad Zagreb uveo osam novih cijepnih punktova, na njima se u dva tjedna cijepilo 20.212 građana, među kojima nešto više od polovine prvom dozom cjepiva. Istodobno je 19.538 građana cijepljeno na Zagrebačkom velesajmu, među kojima je također bilo nešto više od pola koji su se cijepili prvom dozom”, naglasio je gradonačelnik.

Pohvalio se kako se “uspjelo udvostručiti broj cijepljenih osoba dnevno”.

Nakon njega govorio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.



Rekao je kako od srijede na snagu stupa novi Pravilnik kojim će se skratiti rokovi radova u obnovi. “Sljedećeg tjedna će se za oko 30 posto povisiti cijene radova u obnovi grada. Nakon toga će krenuti obnova privatnih zgrada, a Grad sa 20 posto sudjeluje u obnovi. Grad što više novaca nastoji izvući iz EU sredstava kako bi se što manje opteretio proračun”, istaknuo je Korlaet.

Zbog situacije s covidom, odlučili su pauzirati obilaske mobilnih timova dok se situacija malo ne smiri.

Tomašević se osvrnuo i na tužbu protiv Možemo! te istaknuo kako je “bizarna tužba države protiv Možemo! zbog previše žena na listi”.

“To nije u duhu zakona jer želimo povećati broj žena”, naglasio je.

Na upit o tome kako to da se postigla cijena s popustom za testiranje protiv covida, Tomašević je odgovorio kako “ne zna o kakvom popustu je riječ jer je cijena ista i za zaposlenike gradskih ustanova i građana”.

Na upit u vezi organizacije zagrebačkog Adventa, Tomašević je odgovorio kako “ljudi ne ulaze u kućice već pored njih dobivaju uslugu koje te kućice pružaju”.

“Kada smo odlučili na 89 lokacija kućica rekli smo da idemo na manji broj radi prohodnosti. Nadam se da ćemo moći organizirati sukladno mjerama dobar dio programa. Rekli smo da moramo biti fleksibini, a neke od tih programa morat ćemo odraditi online, međutim, sama situacija će se mijenjati i bit će aktualna ovisno o tome kakva će biti epidemiološka situacija u Zagrebu. Pronaći ćemo balans da se dobar dio Adventa održi. Nismo razmatrali covid potvrde na otvorenom”, naglasio je gradonačelnik.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI