TOMAŠEVIĆ SMIJENIO NADZORNI ODBOR ZET-a! Na te pozicije postavio je troje novih ljudi, raspisuje natječaj za novog direktora

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao još jednu redovnu konferenciju za novinare.

“Ići će javni poziv za predlaganje članova kulturnih vijeća. Želimo skrenuti pozornost javnosti na ovaj proces i pozvati institucije da kandidiraju za izbor članova kulturnih vijeća, kojih je devet”, najavila je gradonačelnikova zamjenica Danijela Dolenec.

Tomašević je govorio o ZET-u.

“Govorit ću o temi ZET-a, kao što znate, o tome smo govorili i na posljednjoj konferenciji. U tom smislu smo razriješili dosadašnji Nadzorni odbor ZET-a i imenovali smo novih troje članova Nadzornog odbora ZET-a i donijeli odluku da se do kraja tjedna raspiše natječaj za novog direktora ili direktoricu i novu Upravu ZET-a”, rekao je Tomašević.

Novi članovi su Marko Slavulj, s Fakulteta prometnih znanosti, Marko Borski, odvjetnik i Sanja Stojić, porezna stručnjakinja.



Tomašević je rekao kako će raspisati natječaj za šefa ZET-a sljedećeg tjedna. Zamolio je sve one koji se osjećaju sposobnima da se prijave. Naveo je da je ZET u problemima.

Novinari su dogradonačelnika Luku Korlaeta pitali oko obnove nakon potresa.

“Ukupan broj stanova u koje se može smjestiti ljudi je fluktuirajući. Što se tiče rokova, javni poziv će biti raspisan sutra, trajat će mjesec dana i nakon toga ide evaluacija pristiglih prijava”, rekao je Korlaet.

Oko kazališta i kulture Tomašević je odgovorio:

“Imali smo sastanak s ravnateljima kazališta. Od početka godine je likvidnost grada otežana i kulturnim se ustanovama plaća sa zakašnjenjem. Nije se zbog epidemioloških mjera mogao niti program održavati kako treba, pa je potrebno revidirati programe, u tom je smislu išao sastanak”, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Govorio je i o proračunu te dugovima.

“Nevjerojatan je grad u kojem se nađe 400 milijuna kuna kostura iz ormara usred godine. Najveći problem su financije, moramo donijeti proračun koji je realan dogodine, a ne koji je fiktivan. Imamo utrku s vremenom da povučemo novac iz EU fondova”, rekao je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI