TOMAŠEVIĆ STAO NA KRAJ JOŠ JEDNOJ BANDIĆEVOJ PRAKSI: Lokacije za postavljanje kućica na Advent dobivat će se po novim pravilima

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević odlučio se obračunati s još jednom ostavštinom pokojnog gradonačelnika Milana Bandića.

Kako javlja Jutarnji list, u javno je savjetovanje uputio prijedlog o izmjenama i dopunama Odluke o davanju u zakup i na drugo korištenje površina javne namjene.

Za korištenje površina javne namjene povodom uskrsnih i božićnih blagdana raspisivao bi se javni natječaj. Briše se odredba prema kojoj se rješenje za postavljanje otvorene terase donosi neposrednim rješavanjem, a uz to se briše i mogućnost da zakupac dodijeljenu lokaciju stavlja u podzakup drugoj osobi.

Prema uhodanoj praksi Bandić je svojom odlukom netransparentno dodjeljivao lokacije nekolicini poduzetnika koji su te lokacije onda dalje iznajmljivali ugostiteljima i obrtnicima.

Krajem lipnja su u novoj antikorupcijskog akciji uhićeni neki od Bandićevih suradnika.



Privedeni su Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”.

Akcija policije i USKOK-a ima tri kraka, od kojih je jedan vezan za namještanje dobivanja elitnih lokacija na zagrebačkom Adventu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI