TOMAŠEVIĆ UKIDA NAJPOPULARNIJU BANDIĆEVU MJERU: Zagreb nema novca za roditelje odgojitelje

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Više se neće provoditi jedna od najpopularnijih mjera bivšeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ona roditelja odgojitelja.

Nasreću, za trenutne korisnike, koje se odnose na roditelje troje i više djece, mjera se neće posve ukinuti, ali jasno je da novih korisnika više neće biti.

Riječ je o očekivanom potezu Tomislava Tomaševića.

To je i najavio u kampanji. Doduše, ponešto se ogradio, napomenuvši da će biti potrebna “dubinska analiza” no kako je grad za “roditelje odgojitelje” izdvajao gotovo pola milijarde kuna posve je bilo jasno da će doći do redukcija.

Za usporedbu, vrtići koje pohađa oko 35.000 mališana gradski su proračun stajali godišnje 100 milijuna kuna, a mjera roditelj odgajatelj gotovo pet puta više. Iako odluka još nije službena, ukidanje je za Jutarnji list potvrdila Rada Borić.



“Kao feministkinja, naravno da podržavam mjere koje pomažu ženama, ali Milan Bandić ovu je donio isključivo u predizborne svrhe, a riječ je o golemim sredstvima koja su narasla s početnih 100 milijuna kuna na 500. Čak je i Bandić na kraju najavio da će reducirati mjeru”, izjavila je Borić.

Dodala je da mjera ima i negativnu stranu, a odnosi se na isključivanje roditelja s tržišta rada.

Razumijevanje za nagli rez pokazala je i predsjednica Hrvatska udruga roditelja odgojitelja koja je priznala da se mjera “otela kontroli”, te je dodala da bi mjeru trebala doraditi, ali “ne na štetu postojećih korisnika”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI