TOMAŠEVIĆ UZVRAĆA: Ovo je dno dna, Škoro želi nastaviti kontinuitet Bandićevog upravljanja, okružen je Hasanbegovićem… Dotaknuo se i Thompsonove objave

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare Možemo!/Zagreb je naš su predstavili svoj socijalni program.

Program su predstavili Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika grada Zagreba, te članice radne grupe za socijalnu politiku:, Iva Ivšić, sukoordinatorica grupe za socijalnu politiku, Jelena Ostojić, sociologinja i Iva Jelačić, socijalna radnica.

Jelena Ostojić, sociologinja, rekla je da će socijalne politike koje će provoditi biti inkluzivne, obuhvaćat će sve društvene skupine, pružat će podršku posvojiteljima i udomiteljima jer će kroz udruge organizirati pravnu podršku. Adekvatno će financirati skloništa žrtvama obiteljskog nasilja, ali edukacije i psihosocijalnu podršku počiniteljima kako bi djelovali preventivno.

“Inzistirat ćemo na kvotama zapošljavanja osoba s invaliditetom, na reintegraciji bivših zatvorenika, beskućnika, bivših ovisnika. Socijalni kriteriji će biti transparentni i efikasni. Kakve koristi od socijalne pomoći koja korisnike ne diže iznad granice siromaštva?”.

Tomašević je kazao  što će biti s mjerom roditelji odgajatelji.



“Zaustavit ćemo prijave za nove korisnike te mjere dok se ne evaluiraju učinci te mjere, nije dobro da mjera kako je sada postavljena znali da djeca iz obitelji ne smiju u vrtić, time su diskriminirana”.

Potom se prešlo na temu Tomaševićeva protukandidata Miroslava Škore i kakva kampanju vodi i pričom o količini novca koji je koji je uprihodio.

“Tresla se brda, rodio se miš, zbrojili su prihode različiti udruga civilnog društva  i pod klevetom  je rekao da sam novac stavio u džep. Udruge civilnog društva financiraju se prijavom na natječaje na kojima dobiju projekte. Vodio sam Zelenu akciju do 2012. godine, većina novca došla je iz EU fondova”.

“Moj protukandidat se bavi nama jer o gradskim temama ne zna ništa, on želi da se nastavi kontinuitet Bandićevog upravljanja, to se vidi po ljudima kojima je okružen, Zlatko Hasanbegović, Ana Lederer, to su ljudi kojima je okružen, zbog toga, kada vidite koliko se lažnih stranica napravilo na društvenim mrežama, a on prijavi nula kuna donacija, vidi se što je na djelu, da ekipa koja je imala koristiti od ovakvog upravljanja se rukama i nogama bori da ne dođe do promjena. Moja imovinska kartica je javno dostupna, pozivam Dorh, Uskok, prođite sve naše knjige, sve transakcije, jer kada saborski zastupnik Škore preda prekršajnu prijavu 36 sati prije izborne šutnje i prikaže ju kao kaznenu, to je mazanje očiju. Ovo je dno dna, ne mogu se sjetiti kampanje gdje se kandidat ne bavi gradskim temama već samo mnome. U prvom krugu su građani pozivani s brojeva koji su blatili sve osim Škore”.

Komentirao je i objavu Thompsona na Facebooku u kojoj poziva za koga treba glasati.

“Svaka osoba može dati političku podršku kome želi”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI