TOMAŠEVIĆEV KONCEPT U TEŠKIM PROBLEMIMA! Stižu im milijunske ovrhe, upitno je je hoće li imati novca za plaće

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Panika se u Zagrebački holding uvukla na svim razinama nakon što je novi zagrebački gradonačelnik odlučio smjeniti upravu koju je osobno imenovao. ”Pitanje je hoće li on imati novca za plaće idući mjesec”, kaže naš sugovornik iz Grada Zagreba te napominje da blokade stižu “sa svih strana”.

Novi problemi naziru se zbog vjerovnika kojima Grad duguje za usluge koje su izvršili u ožujku i travnju, a radi čega se pokreću ovrhe radi naplate dugovanja. Na tom popisu je i tvrtka Ce-za-r Petra Pripuza, samo toj tvrtki Grad Zagreb duguje oko 11 milijuna kuna. ”Nije dobro, Tomašević se upetljao u nešto o čemu ne zna ništa, gradu prijete ovrhe, rast će cijene komunalija, Možemo se predao kao jedna lijepa priča, ali sada kada treba djelovati od toga nema ništa, ljudi su tome dali povjerenje međutim on i njegova ekipa Grad se u kompleksnom sustavu ne snalaze, vidite Bandić je imao grešaka, nitko to ne osporava, ali je Grad funkcionirao. Ovo će dovesti do potpune disfunkcije”, smatra naš sugovornik iz Grada.

Inače su se prije nekoliko dana oglasili i iz Pripuzove tvrtke C.I.O.S. koja je ljetos nudila besplatne usluge Gradu za glomazni otpad, skladištenje i usitnjavanje dok se ne pronađe dugoročno rješenje. Tvrtke zagrebačkog poduzetnika javljale su se na natječaj, no kako su mahom bile konkurentne ili bile jedne od najpovoljnijih ponuditelja tako su natječaji poništavani, ili nisu objavljivani rezultati.


Grad se do danas nije odlučio s kime točno želi surađivati.

“Želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom – ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum”, poručili su nedavno iz ove grupacije, a Tomašević koji po ovom pitanju može odahnuti ulazhi u novu rundu problema jer za vratom mu pušu ovrhe kojima će vjerovnici od Grada tražiti prisilnu naplatu. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI