TOMAŠEVIĆU STIŽE PRAVI ‘IRONMAN’: Jedno ime u izboru posebno je zanimljivo, nesuđeni predsjednik Hajduka pojačava Holding!

Foto: Pixsell

Boris Sesar, Matija Subašić-Maras i Ivan Novaković izabrani su u Upravu Zagrebačkog holdinga u natječaju raspisanom krajem lipnja. Time je aktualna gradska vlast kompletirala peteročlanu ekipu koja će u predstojećem razdoblju voditi ZGH.

Među imenovani medijima je najpoznatiji Boris Sesar. Ovaj 42-godišnji menadžer dolazi iz IT i telekomunikacijskog sektora, a ima doista impresivnu biografiju. Radio je za IT-gigante poput Oraclea i SAP-a, potom skoro šest godina na direktorskim pozicijama u Hrvatskom telekomu, odakle prelazi kao potpredsjednik B2B (Business to Business) odjela Deutsche Telekoma. Iz DT-a je prešao u rivalnu tvrtku, United Group koja u Hrvatskoj u vlasništvu ima operatera Telemach (nekadašnji Tele 2).

Suosnivač je studija za izradu računalnih igara Gamepires, a poznat je i kao čovjek koji svladao najtežu triatlonsku utrku “Ironmen”. U fokus javnosti došao je kad je postao jedan od favorita za predsjednika Hajduka kojega je veliki navijač.

Matija Subašić-Maras također je poznato ime na poslovnoj sceni. U njezinoj biografiji, između ostalog tu se izdvajaju četiri godine na mjestu direktorice hrvatskog odjela farmaceutskog giganta GlaxoSmithKline, a šest godina – od svibnja 2014. do kolovoza 2020. bila je u Croatia osiguranju kao direktorica ljudskih resursa. Od rujna radio kao direktorica strategije Progmar istraživanja.

Ivan Novaković pak najdublji trag je ostavio u energetici, u dva navrata (nešto manje od tri godine) bio je na direktorskim funkcijama u Ini, zadnji put do siječnja 2019. kao direktor novih biznisa, a radio je dugi niz godina i kao direktor Inine tvrtke STSI – Integrirani tehnički servisi. U Holding dolazi iz konzultantske tvrtke DPS Renomia.



Podsjećamo, prva imenovanja, ona predsjednika Uprave Nikole Vukovića i člana Uprave Ante Samodola – kao i Nadzornog odbora koju čine predsjednica Suzane Brenko te članovi Ratko Bajakić i Damira Topića – prošla su uz velike kritike javnosti. Oni su u početkom lipnja imenovani bez natječaja, premda je Tomislav Tomašević u kampanji izričito obećao da će za sve funkcije biti javni natječaji biti raspisani.

Gradonačelnik je rekao, obećanje nisu prekršili i morali su djelovati brzo s obzirom na to da su dobili izvješće s 305 milijuna kuna gubitaka. Pojasnio je, najodgovornije rješenje je bilo imenovati minimalan broj članova Uprave, odnosno dvoje, kako bi se krenulo s rješavanjem problema, a za ostale će se raspisati natječaj. To su i učinili 28. lipnja, a imena su objavljena danas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI