TOMI HRVATINČIĆU NIJE DOBRO: Teško je bolestan! Umjesto u zatvor ide na operaciju

Cropix

“Mom klijentu se zdravstveno stanje, uzrokovano rakom želuca, posljednjih dana dodatno pogoršalo tako da je bio prisiljen zatražiti hitan pregled u Sveučilišnoj klinici u Njemačkoj, objašnjava Horvatinčićev odvjetnik Velimir Došen za Novi list.

Poduzetnik Tomo Horvatinčić koji je proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par, pozvan je danas na Županijski sud u Zagrebu u Centar za izvršavanje kazne zatvora, u vezi uručenja Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 4 godine i 10 mjeseci što mu je doneseno temeljem pravomoćne i izvršne presude Općinskog suda u Šibeniku iz ožujka 2019. i presude Županijskog suda u Zadru iz rujna prošle godine.

Međutim, Horvatinčić je u međuvremenu hospitaliziran u Njemačkoj gdje čeka operaciju, što nam je potvrdio njegov odvjetnik Velimir Došen.

“Mom klijentu zdravstveno stanje, uzrokovano rakom želuca, posljednjih dana dodatno se pogoršalo tako da je bio prisiljen zatražiti hitan pregled u Sveučilišnoj klinici u Njemačkoj kod liječnika koji mu je već najavio operaciju za travanj ove godine”, objašnjava Došen.

Horvatinčićev odvjetnik kaže da je liječnik na pregledu ustanovio da je u zadnja tri mjeseca kod Tome Horvatinčića došlo do recidivirajućih aspiracija što se reflektiralo u evidentnom pogoršanju refluksa zbog čega je savjetovana neodgodiva operacija. Predoperativna priprema je obavljena u ponedjeljak, hospitalizacija u utorak, a za danas je najavljen operativni zahvat.



“Ovo je treća operacija nakon dijagnoze raka želuca, a ona se prema mišljenju liječnika hitno mora izvršiti kako bi se pridonijelo saniranju zdravstvenih tegoba i kako se ne bi ugrozio život Tomi Horvatinčiću, pa zato nije u mogućnosti pristupiti na Županiji sud radi uručenja Rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora, rekao je Došen za Novi list.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI