Tomislav Karamarko se obratio ‘pratiteljima’ u poprilično intimnoj objavi: Nakon više od 25 godina, opet živim ‘običan život’

Facebook Tomislav Karamarko

Karamarko se nakon dugo vremena obratio svojim pratiteljima na Facebooku

Tomislava Karamarka nema ni za viditi, ni za čuti, no danas smo ugledali njegovu novu objavu na Facebooku. Tako da, živ je. Putuje, usredotočen je na obitelj, prijatelje, sport. Spomenuo je i putovanje u London i posjet RUSI – Royal United Services Institute for Defence and Security Studies, neovisnom institutu koji prati i analizira svjetska zbivanja u sferi sigurnosti i obrane, s kojima je porazgovarao i o budućnosti Hrvatske (tako kaže u objavi). Njegovu objavu, intimnog karaktera, prenosimo vam u cijelosti:

“Poštovani i dragi prijatelji, povremeno sam ispisivao objave na svom Facebook profilu, uglavnom u povodu blagdana ili nekih događaja važnih za našu domovinu. Popratili ste ih mnoštvom “lajkova” i komentara, meni vrlo značajnih.

Hvala vam na brizi koju sam iščitavao iz njih. Hvala vam na dobrim željama i potrebi da znate kako sam. Hvala i na ponekoj kritički intoniranoj rečenici.

Ono što mi je dragocjeno je to da vaše poruke odišu snažnim domoljubljem i jasan su usklik da će Hrvatska živjeti vječno. Nakon više od 25 godina, opet živim “običan život”, lišen brojnih obveza i odgovornosti neodvojivih od dužnosti koje sam obnašao. I želim u tome gledati sve ono što je dobro jer vjerujem i znam da Bog i krivim crtama piše ravno. Dobio sam vrijeme za ono što sam zanemario, a nedostajalo mi je – prijatelje, sport, povremena putovanja (bez odijela i kravate) i ono sto je najvažnije, vrijeme za svoju obitelj – suprugu i djecu. Uživam u Lani, Martinu i Kati i ponosan sam na njih, isto kao na majku Katu i oca Martina, časnog čovjeka i nepokolebljivog domoljuba.

Što se tiče putovanja, spomenut ću London iz kojeg sam se vratio krajem prošlog tjedna. Svjetska metropola od osam milijuna stanovnika imponira svojom multikulturalnošću, živošću i šarenilom rasa, nacija i religija. Posebno mi je bilo zanimljivo, na prijateljski poziv, posjetiti RUSI – Royal United Services Institute for Defence and Security Studies, ugledni, najstariji na svijetu, neovisni institut koji prati i analizira svjetska zbivanja u sferi sigurnosti i obrane. Razgovarali smo o sigurnosnoj situaciji u našem dijelu Europe, naravno i o Hrvatskoj te njezinoj budućnosti. Razmišljao sam o tome kako bi bilo dobro da i mi imamo sličnu instituciju u kojoj bismo koncentrirali znanja, iskustva i volju da pomognu stabilizaciji sigurnosne i gospodarske situacije u našoj zemlji. Hrvatsku smo stekli teško. Ona je zaslužila mir, blagostanje i budućnost. Ljubav za nju je vječna. Sve vas srdačno pozdravljam i neka vas Bog čuva.”



Facebook Comments

Loading...
DIJELI