Tomislav Sarić: Kako je BBB-ovac uplovio u politiku s kojom želi Zagreb učiniti boljim mjestom za život!

Goran Stanzl/PIXSELL

"Od dječjih vrtića u kvartu do odgoja i obrazovanja u našoj osnovnoj školi, pomoći pri zapošljavanju, uz pomoć volontera vodimo brigu za naše najsiromašnije te skrbimo za naše najstarije građane. I to su naši prioriteti", naglasio je Sarić za naš portal

Tomislav Sarić na lokalnim se izborima kandidira na nezavisnoj listi građana br. 4 u zagrebačkom Maksimiru. Predsjednik je Mjesnog odbora „Dinko Šimunović“, a nekada je bio poznati član Bad Blue Boysa. Što ga je potaknulo na bavljenje politikom te koji su njegovi ciljevi na predstojećim na lokalnim izborima, pokušali smo doznati u razgovoru s njim.

Gospodine Sarić, nekad ste bili poznati član Bad blue boysa, otkud vi u politici?

Prije četiri godine, s grupom prijatelja odlučili smo nešto napraviti za naš kvart. Nismo očekivali previše, ali građani su nas prepoznali kao nekoga tko će zastupati i braniti njihove interese i tako sam, u posljednje četiri godine, postao predsjednikom Mjesnog odbora „Dinko Šimunović“ . Danas smo nezavisna lista i želimo i dalje, zajedno s građanima, utjecati na one prilike koje čine svakodnevni život u zajednici.

20170407_081228

Što ste napravili u posljednje četiri godine kao predsjednik Mjesnog odbora?



Spomenimo samo Labudovac, Pražnicu, Filipovićevu, stajalište na Laščini, Srebrnjak, park za pse, rasvjetu parka, asfalt u Šrapčevoj, maksimalnu pozornost posvetili smo, a nadamo se i dalje ćemo, sigurnosti djece na putu do škole. Mjesni odbor je prva stepenica odluka lokalne zajednice i važnim smatramo razgovor sa svima koji mogu svojim idejama doprinijeti razvoju dobrosusjedskih odnosa, razumijevanju, obrazovanju, sigurnosti, socijalnoj interakciji, boljoj sinergiji i prožimanju sa svime što čini život jednog kvarta od njegovih najmanjih do najstarijih stanovnika.

Što su vam planovi ako opet pobijedite na izborima?

Od dječjih vrtića u kvartu do odgoja i obrazovanja u našoj osnovnoj školi, pomoći pri zapošljavanju, uz pomoć volontera vodimo brigu za naše najsiromašnije te skrbimo za naše najstarije građane. I to su naši prioriteti.

Želja nam je vratiti u funkciju prostor u Šrapčevoj kao mjesto edukacije i prakse modernih i starih zanata. Mi smo tu da podržimo ono što je zajedničko u životu zajednice. Od sigurnosti do prometa, od obrazovanja do zapošljavanja. Od djetinjstva do starosti, zajednica je tu koja treba biti s vama. Identitet prostora i ljudi u njemu čine da u globaliziranom svijetu imamo svoj kutak gdje nas znaju i poštuju bez obzira na našu različitost ili stajalište. Zato je Mjesni odbor političko mjesto bez politike osim one koja doprinosi dobrobiti zajednice, njezinoj raznolikosti , koheziji, međusobnom poštovanju i uvažavanju.

Mi tu živimo, planeta je u svim smjerovima oko nas, i od svih učimo najbolje prakse koje prepoznajemo, ali ovo je naša oaza, ovo je mjesto našeg ishodišta, i na to smo ponosni, i želimo da tako bude i dalje, za sve naše građane.

20170507_131849

Facebook Comments

Loading...
DIJELI