Tomislav Saucha: Bernardić laže, čuo sam se s njim, znao je kako ću glasati

Patrik Macek/PIXSELL

Saucha tvrdi kako ga nitko iz HDZ-a na to nije nagovarao, a jedini pritisak kojemu je bio izložen bio je iz SDP-a

Nije točno da nitko iz SDP-a nije sa mnom bio u kontaktu. Ja sam se u srijedu čuo s predsjednikom stranke Davorom Bernardićem. On je znao kako ću glasati. Najprije me zvao Arsen Bauk, ali se njemu nisam javio. Ali kada sam vidio Berinu izjavu da će biti jako sumnjivo ako se ne pojavim na glasanju, nazvao sam ga i pitao kakva mu je to izjava. Odgovorio je da su ga novinari zaskočili i da je to malo nespretno ispalo, ispričao je u četvrtak Tomislav Saucha za Jutarnji list.

– Rekao sam Beri kada sam ga nazvao da mi je zlo, da nisam dobro, da već danima ne jedem i da ne bih došao u Sabor – nastavio je Saucha.

– Ovo je najteže što parlamentarac može napraviti, jer kada si u Saboru u pravilu djeluješ u čoporu i ne istupaš sam – pojašnjava Saucha.

–  Već tjednima sam psihički destruiran. Ne mogu jesti. Idem iz jednog linča u drugi. Ali kunem se da oko ovog nitko na mene nije radio pritisak – dodaje.

Ogorčen je na izjave Davora Bernardića i smatra da je prešao sve granice kada priča o tome da ovo baca sumnju na neovisnost pravosuđa.



– Nitko od njih ne zna kako je biti u Remetincu i znati da te čekaju još barem četiri godine neizvjesnosti, i da možeš doći u situaciju da moraš vraćati nešto što nisi uzeo – kazao je Saucha za Jutarnji list.

Govoreći o ministru Mariću, rekao je da smatra kako nije zeznuo toliko da bi SDP trebao zbog njega forsirati nove izbore.

– Ljudi jure u izbore s podrškom od 22 posto, a praktički nemaju lidera. Ovo što Bero radi je isto kao njegova fantazija da kao predsjednik zagrebačkog SDP-a odmah postaješ gradonačelnik. Sada misli da ako je predsjednik SDP-a, odmah može postati premijer – smatra bivši SDP-ovac.

Saucha tvrdi kako ga nitko iz HDZ-a na to nije nagovarao, a jedini pritisak kojemu je bio izložen bio je iz SDP-a. Također navodi kako je svjestan percepcije koja o njemu vlada i da svi misle da mu je HDZ obećao pomoć u obrani od USKOK-ove optužbe da je kao predstojnik Ureda premijera u vrijeme Vlade Zorana Milanovića lažirao dnevnice i potkradao državnu blagajnu.

– Oni mi tu ne mogu pomoći. Da mogu, onda bi pomogli sebi i svojima iz HDZ-a – rekao je Saucha.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI