TRAGEDIJA: U zagrebačkoj zaraznoj preminula beba! Roditelji su satima čekali dolazak na red

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prošlog vikenda se ispred zagrebačke ‘zarazne’ bolnice dogodila teška tragedija. Bolesna beba s kojom su roditelji sat vremena čekali dolazak na red, prestala je disati.

U subotu 30. studenog navečer u Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu preminula je beba stara 23 dana.

U bolnici tek ispituju uzrok smrti, a doznaje je i kako je beba bila pozitivna na covid-19.

“Dana 20. listopada u Klinici je preminulo dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, stoji u kratkom službenom odgovoru Klinike, koji potpisuje ravnateljstvo.

Neslužbene informacije iz bolnice pozivaju na čekanje rezultata obdukcije, koja bi trebala pokazati što je dovelo do, kako navode, iznenadne dojenačke smrti. Prerano je reći je li uzrok bila korona, odnosno Covid-19, doznaje 24sata.



Beba od 23 dana preminula je oko 18 sati na Zavodu za infektivne bolesti djece. Kako doznajemo, roditelji su onamo došli tri sata ranije te s bebom čekali oko sat vremena kako bi došli na red. Čekali su u toplom automobilu. Tad je odjednom dijete prestalo disati. Liječnici su bebu počeli reanimirati na parkiralištu.

“Evo i sad se tresem, koliko je to bilo strašno. Majka je viknula da beba ne diše, a doktori su je brzo uzeli iz auta i počeli reanimirati. Borili su se za svaki dah”, rekla je žena koja je čekala red ispred Zavoda i svjedočila reanimaciji.

Bebu su nakon kratkotrajne reanimacije na parkiralištu uveli u bolnicu, gdje su se liječnici nastavili boriti za njezin život gotovo dva sata. Nažalost, neuspješno. Malenoj bebi nije bilo spasa.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI