TRAMIŠAK O PRIJETNJAMA: ‘Nisam obavijestila premijera o tome jer je to isključivo moja odgovornost i dužnost’

Screenshot/N1

Dosta bure u javnosti, ali i među njezinim stranačkim i oporbenim kolegama izazvala je odluka Nataše Tramišak, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU o prijavi policiji prijetnji koje je dobila, objavio je N1.

Ministrica je u srijedu prijavila prijetnje policiji.

“Kada govorimo o porukama koje su dolazile do mene u obliku prijetnji, to se događalo od kraja ljeta, kraja kolovoza, početka rujna prošle godine. Rečenicu ‘bit će krvi do koljena’ čula sam u siječnju ove godine. Nisam imala razloga razmišljati o tome da bih išla prema policiji jer je to dolazilo preko osoba koje su obavljale poslove u Ministarstvu i dobronamjerno prenosile te komentare. Ne mogu reći tko je to rekao, o svemu je obaviještena policija, ja ne bih izlazila s imenima”, rekla je Tramišak.

Na upit o tome zašto je tek u srijedu prijetnje prijavila policija, odgovorila je kako “nije shvaćala da bi se trebala zastrašiti kada su počele dolaziti poruke i promijeniti svoju politiku rada u ministarstvu”.

“Bilo mi je važno da sustav funkcionira, radi”, naglasila je.



Rekla je kako je nekoliko osoba dolazilo do Ministarstva.

“Očito se iz tog razloga ta priča i proširila. Dok to neki dan nije izašlo van ja nisam osjećala potrebu niti smatrala da to prenosim policiji. Policija je jučer došla u Ministarstvo uzela moju izjavu i dalje po tome postupaju. O svemu nisam obavijestila premijera Andreja Plenkovića iz razloga što je Ministarstvo nadležno za upravljanje fondovima i informacijskim sustavom i to je bila isključivo moja odgovornost i moja dužnost kako će Ministarstvo funkcionirati”, zaključila je Tramišak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI