TRAŽE UKIDANJE ‘STOŽEROKRACIJE’: Most će skupljati potpise za dva referenduma, Suverenisti žele promjenu Zakona o sustavu civilne zaštite

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Most je na konferenciji za novinare u četvrtak najavio da će ukinuti “Stožerokraciju”.

Kako kažu, u subotu 4. prosinca kreću u skupljanje potpisa za dva referenduma.

“Dokidamo Stožerokraciju, sva buduća odlučivanja će se morati donositi u Saboru 2/3 većinom visokim konsenzusom, ukidamo arbitrarne diskriminirajuće COVID potvrde. Vlast pripada narodu i dolazi od naroda. Zato će poruka hrvatskog naroda biti jasna Plenkovićevim politikama i njegovom Stožeru. Zato idemo s dvije inicijative s kojima ćemo sve posložiti kako treba”, kazao je Mostov saborski zastupnik Marin Miletić.

Dodao je da imaju više od 6000 volontera diljem Hrvatske te da će ovih dana organizirati još njih od 49.000 građana koji su se ponudili da im pomognu.

“Ne padajte sada na nikakve fore i podmetanja vladajuće mašinerije. Jasno vam je da će se na nas srušiti tajfun svih onih koji ne žele referendum, koji su narod marginalizirali i koji ne žele da narod odlučuje. Mnogim interesnim skupinama ovo ne odgovara što radimo. Bruxellesu ne odgovara ovo. Zato nas imajte u molitvi. Neka nas Gospodin uzme u zaštitu. Zajedno ćemo uspjeti. Vjerujem u hrvatski narod”, zaključio je Miletić.



Također, Klub zastupnika Hrvatskih suverenista predstavio je u četvrtak u Saboru dopune Zakona o sustavu civilne zaštite kojima bi se postiglo da sve odluke vezane za zaštitu građana od COVID 19 koje donese Stožer civilne zaštite mora potvrditi Hrvatski sabor.

“Smatramo da Stožer civilne zaštite s umjetno stvorenim ovlastima ne može ograničavati ljudske slobode jer nema nikakav izborni legitimitet te stoga tražimo da Hrvatski sabor kao najviše zakonodavno tijelo mora potvrditi sve odluke Stožera. Očekujemo potporu gotovo svih oporbenih klubova do kraja ovog tjedna te ćemo prijedlog Zakona po hitnom postupku uputiti u saborsku proceduru”, rekao je predsjednik stranke Marijan Pavliček.

Vesna Vučemilović je kazala da se nalazimo u kriznim vremenima i da je potreban konsenzus te aktivnije uključivanje svih aktera na političkoj sceni, a čime bi se ujedno smirile tenzije u društvu. Sabor bi se trebao aktivnije uključiti u donošenje odluka vezanih za epidemiološke mjere.

“Zastupnici u Saboru moraju reći što misle o nekoj mjeri koju predlaže Stožer, odluke se moraju donositi u Saboru a ne nekakvom paratijelu”, kazao je Marko Milanović Litre.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI