‘Treći svjetski rat imat će najpogubniji utjecaj na čovječanstvo, a četvrti će se voditi palicama i kamenjem’

wikimedia

Ne znam kakvim oružjem će se voditi treći svjetski rat, ali četvrti će se voditi palicama i kamenjem, citirao je predsjednik Rusije Vladimir Putin njemačkog naučnika Alberta Einsteina u tradicionalnom godišnjem programu “Direktna linija s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom”.

On je ocijenio da će treći svjetski rat imati najpogubniji utjecaj na čovječanstvo.

“Nije bilo globalnih sukoba, jer je u svijetu među vodećim silama uspostavljen strateški paritet. Bez obzira koliko to zvučalo neprijatno, reći ću vam – strah od međusobnog uništenja obuzdavao je i prisiljavao vojne sile da se međusobno poštuju“, naglasio je Putin, prenosi Tass.

Dodao je i da je vrijeme da se sjedne za pregovarački stol i da se napravi moderna šema europske i međunarodne sigurnosti.

Rusija štiti svoje interese



Putin se tijekom emisije suzdržao odgovoriti kada bi odnosi sa Zapadom mogli poboljšati i istaknuo da Moskva mora da štiti svoje interese.

“Ne mogu dati točan vremenski okvir, ali mogu pojasniti uvjete za to. Za Rusiju jasno je da moramo zaštititi svoje interese i da to stalno radimo, bez grubih i neobičnih metoda, ali moramo zaštititi naše interese u sferama ekonomije i sigurnosti”, rekao je Putin.

Prema njegovim riječima Rusija uvijek traži kompromise i dodao da će se pritisak na Rusiju okončati kada zapadni partneri shvate da su metode koje koriste “neefikasne, kontraproduktivne i štetne za sve”.

“Oni Rusiju vide kao prijetnju. Oni smatraju da Rusija postaje njihov konkurent. Ja na to gledam kao na pogrešnu politiku”, rekao je Putin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI